Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík (16) se sám zapálil, je v kritickém stavu

Archív
Archív  (Autor: Blesk.cz)
Autor: ČTK, pes - 
4. prosince 2009
10:11

Těžce popálený šestnáctiletý mladík, který ve čtvrtek večer pobíhal hořící po Dolním Žandově na Chebsku, leží ve velmi vážném stavu na popáleninovém centru pražské vinohradské nemocnice.

Na 54 procentech těla má popáleniny třetího stupně a je napojen na plicní ventilátor, sdělila mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková.

Mladík se patrně sám polil hořlavinou a zapálil. Hořící pak vyběhl na ulici, kde se ho podařilo uhasit veliteli dolnožandovských dobrovolných hasičů. Že se zapálil sám, potvrdili někteří svědkové, uvedla chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Policie zatím vyloučila cizí zavinění, přesnou příčinu tragédie ale stále vyšetřuje. Není ještě zcela jasné, zda se hoch zapálil úmyslně, nebo se například jednalo o nešťastnou náhodu.

Vážné popáleného mladíka měl do Prahy transportovat vrtulník. Ten však kvůli špatné viditelnosti nemohl letět, a tak záchranáři převezli zraněného sanitkou. Podle mluvčího karlovarských záchranářů Lukáše Hutty to na jeho zdravotní stav vliv nemělo a jiná možnost než transport po silnici nebyla. "Museli jsme ošetřit rovněž chlapcovu matku, která utrpěla šok," dodal Hutta.

Zobrazit celou diskusi