Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Komunista udělal medaile k listopadu, nahází je do Vltavy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
11. listopadu 2009
20:41

Komunistický zastupitel Jihlavy Martin Herzán, který v létě vydal pamětní medaile Karla Kryla, vydává další medaile k výročí sametové revoluce.

Nikomu je ale nevěnuje, všech 20 kusů nahází v Praze do Vltavy. Informuje o tom internetový server iDnes.cz.

Jako autor návrhu umístil Herzán na medaile dva vztyčené prsty a text - Dvacáté výročí marného čekání, až pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Herzán medaile nikomu nebude prodávat ani rozdávat. Všechny prý odveze 17. listopadu do Prahy a nahází je z Karlova mostu do Vltavy. "Abych poukázal na fakt, jak mnohé šlechetné ideály sametové revoluce byly utopeny," popsal Herzán.

V červenci Herzán navrhl a vydal 200 medailí s Krylem, což ho stálo 26.000 korun. Jeden kus s Krylovou podobiznou a nápisem Za svobodu a spravedlnost prodával za 130 korun. Nepotěšil tím Krylova bratra. "Uráží mě, že se do toho pletou komunisti. Problém je v tom, že komunisti Karla ničili a zavírali lidi do kriminálu za Karlovy věci," připomněl Jan Kryl.

Podle Herzána, který získal doktorát na teologické fakultě, Kryl nikdy nekritizoval výslovně komunismus, ale objektivně zlo dané doby. Herzán absolvoval obor křesťanská výchova, učí nevidomé a angažoval se mimo jiné ve sbírkách pro bezdomovce či v iniciativě Ne základnám. Náměstek primátora Jihlavy Radek Vovsík (ODS) už dříve označil jednatřicetiletého Herzána jako nezralou a tápající osobnost, která ještě nenašla ani sebe samého, uvádí server.

kozelch ( 14. listopadu 2009 23:39 )

dík, ale můj úsudek o inteligenci všech zúčastněných to nemění.

sakra ( 12. listopadu 2009 15:07 )

Nejedná se o ty samé.

evolucius ( 12. listopadu 2009 03:36 )

...a jeho souhlasný aplaus...

kozelch ( 12. listopadu 2009 00:51 )

Takže vydal 200 ks. Do Vltavy nahází všech 20 ks. Pánové v redakci, vy jste snad jěště blbější než on.

Zobrazit celou diskusi