Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bém hasí stávku: Dopravákům slíbil téměř miliardu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
8. listopadu 2009
14:52

Primátor Prahy Pavel Bém (ODS) navrhne, aby Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) dostal zúčtovatelnou zálohu ve výši 900 milionů korun.

Záloha má pomoci zmírnit současnou napjatou situace, řekl Bém v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Město a dopravní podnik se v současnosti neshodnou především na provozních výdajích. Firmě chybí peníze na investice i na běžný provoz. Odbory kvůli situaci připravují stávku.

Stávka zaměstnanců DPP ale pravděpodobně do úterý nezačne. V diskusním pořadu to nepřímo připustil předseda Nezávislých odborů strojvedoucích, dozorčích dep a provozních pracovníků Oldřich Schneider. V úterý totiž pražská Občanská demokratická strana volí nové vedení a podle odborářů by to mohlo stávku nežádoucím způsobem zpolitizovat.

Podobným způsobem se vyjádřil také generální ředitel DPP Martin Dvořák. "Jsem přesvědčen, že v úterý stávka nebude," řekl šéf podniku. "Kdyby se problému dal politický rozměr, tak to ublíží tomu, o čem jednáme," dodal. Vstřícnost odborářů přivítal i Bém.

9030 ( 9. listopadu 2009 12:25 )

DP a jejich pos...y odbory vydírají cestující stejně jak za bolševika ,,haviři,,.Všichni s v současný době musí šetřit, jen odborář si otevře hubu a chce víc a víc a víc, ber kde ber. Kdyby se s takovým nasazením věnovali práci , tak máme nejlepší MHD na světě. Zvykli si socialisticky dělat a chtěli by kapitalistický peníze. Zrušila bych odbory jako extremisty.

glazura ( 8. listopadu 2009 22:31 )

Vůbec se nemluví o tom, jak součané vedení Dopravního podniku hospodaří. Ku příkladu za 1 SMS jízdenku má DP 14,- Kč, 3,- Kč operátor a zbytek soukromá firma Erika. Revizorům se na kontrolu SMS jízdenek nakoupily čtečky za 19 000 Kč. Tiskoviny se tisknou v Hamburku, proběhlo několik auditů za miliony a celkem na nic, atd. DP si tyto ztráty chce kompenzovat třeba tím, že odebere stálé jízdenky ku příkladu bývalým zaměstnancům, kteří byli v provozu třeba třicet let. Tyto jízdenky jsou u DP jediná výhoda Tím neomlouvám magistrát, který neplatí co si objednal.

smrk ( 8. listopadu 2009 18:57 )

Ještě předevčírem vyřvával debil, že jim nedá ani korunu a ejhle, strach o koryto je daleko silnější než nějaké výkřiky do novin a televize. jeden v.ů.l. vedle druhýho !!!!!!!

bosomfriend ( 8. listopadu 2009 18:48 )

takévé mínus. Ti potřebují okamžitě k pracovnímu úřadu.

Zobrazit celou diskusi