Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Marek Benda zřejmě přijde o titul!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
5. listopadu 2009
17:22

Podle vyjádření vedení Západočeské univerzity by poslanec Marek Benda mohl přijít o svůj právnický titul. Před několika dny vyšlo najevo, že Bendova rigorózní práce byla příliš krátká a navíc navlas stejná, jako jeho práce magisterská.

Autor náhubkového zákona se již přiznal, že při rigorózní práci „udělal chybu“. Benda by však po odebrání titulu zřejmě mohl svou práci přepsat, znovu obhájit titul získat podruhé. „Nejprve je třeba titul panu Bendovi sebrat, pak může svoji práci dopracovat a titul znovu získat,“ uvedl děkan plzeňské Právnické fakulty Jiří Pospíšil.

Mezi dalšími absolventy školy, kteří by mohli přijít o neoprávněně získaný je bývalý proděkan Právnické fakulty Ivan Tomažič, který je podezřelý z opsání dizertační práce, a nyní již bývalý šéf plzeňské městské policie Luďek Hosman, který opsal svou bakalářskou práci.

vrba ( 6. listopadu 2009 11:28 )

No dobrá. Já si sice nemyslím, že všichni moudří a čestní lidé se krčí v koutku a pochybují o své moudrosti, ale řekněme, že máte pravdu. Všichni víme, že stát musí mít vládu, musí mít zákonodárné shromáždění, musí mít představitele. Volbami se, při platnosti vašeho názoru, nahoru dostávají blbové a lumpi a ti za sebou vytáhnou sobě podobné, takže celý estabilshment je prohnilý. Jaký myslíte, že by měl být mechanismus(když ne volby), který by do odpovědných a špičkových funkcí dostal ty moudré a čestné? Kdo je měl najmenovat a jim nařídit, aby to dělali?

majojo ( 6. listopadu 2009 09:03 )

Jakápak oběť. Na tenhle tiskový humbuk se bo tří měsíců zapomene, Benda zakamufluje další rigorózní práci, titul mu vrátí a jedeme dál, ne?

ruisendaal ( 6. listopadu 2009 08:40 )

ty s tím tvým blogem nám můžešvšem, políbit akorát šos. Nesterej se o naši poho!

petr11 ( 6. listopadu 2009 05:04 )

Je to jen přestupek nebo co? Že není ještě ve vazbě!!

lipno ( 6. listopadu 2009 03:21 )

Vždyť celou kariéru "pracoval" proti vůli lidí, kolaboroval a propagoval radar. Tatínek se tolik snažil o křeslo pro něj, ař mu Sládek dal jedno staré

Zobrazit celou diskusi