Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminka Natálky: Na Vánoce snad už bude s námi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Pavel Čempěl, ČTK - 
4. listopadu 2009
05:00

Před sedmi měsíci do rodiny popálené Natálky bolestivě zasáhli žháři. Nyní nastal obrat k lepšímu. Natálka se uzdravuje a rodina se za pár dnů nastěhuje do nového domu. Na Vánoce by mohla být doma i Natálka.

„Jsem šťastná. Nejšťastnější člověk na zeměkouli,“ svěřila se Anna Siváková (28), matka Natálky, která se zotavuje po četných operacích. Dítě přišlo při žhářském útoku o osmdesát procent kůže. Přežilo jen díky své bojovnosti a revoluční léčbě silikonovou kůží, která se v Česku používá teprve od roku 2003. Dívenka nyní absolvovala poslední operaci, a pokud nenastanou komplikace, mohla by letošní Vánoce strávit s rodinou.

Svátky budou pro Sivákovy výjimečné také v tom, že je prožijí již v novém, tentokrát už vlastním domě, který si rodina pořídila za peníze z veřejné sbírky. Na té se v konečném součtu sešlo bezmála devět set tisíc. „Je to sice starší domek, který potřeboval opravu, ale je náš,“ prohlásila Anna Siváková. Práce na domě podle ní finišují a už za čtrnáct dnů by se sem mohla s dalšími členy rodiny nastěhovat.

Žháři na domek rodiny z Vítkova zaútočili v noci na 19. dubna. Do budovy vhodili celkem tři zápalné láhve naplněné benzinem. Požár dům zcela zničil. Z devítičlenné spící rodiny utrpěli popáleniny tři lidé – Anna Siváková, Petr Kudrik a nejvážnější právě jejich dcera Natálka. Policie už v této souvislosti obvinila čtyři ultrapravicové extremisty z Opavska a Bruntálska.

Všichni obvinění patří k příznivcům krajní pravice a hrozí jim 12 až 15 let vězení, případně i výjimečný trest.

kofila ( 17. listopadu 2009 09:37 )

Koukla jsem na diskusi k článku .. Natálko, tvůj tatínek už nemusí do vězení! .. Nebyly tam žádné vulgární připomínky, pouze tam byly příspěvky, které si i dovolily nesouhlasit s udělením milosti. Ty příspěvky byly slušné, žádné vulgarity. A najednou je diskuse uzavřená. Takže se můžou psát na toto téma pouze souhlasné příspěvky do diskuse???? A kde je tedy ta demokracie, jejíž vznik dnes slavíme???? Udělením oné milosti, se jenom prohlubuje rasová nesnášenlivost vůči tomuto etniku. Ale my musíme jenom držet s prominutím huby a platit daně, aby oni měli z čeho pobírat sociální dávky. Nikdy jsem rasistka nebyla, nevadí mi Vietnamci atd. Ale když vidím, jak je tohle etnikum portěžované a každý se bojí cokoli s tím udělat, tak je mi zle. A ještě zavřete lidem pusy na diskusích a je to. Ta hurááá a ať žije demokracie....

kahn2 ( 4. listopadu 2009 20:54 )

Natalko preju ti vesele vanoce a tve rodine take. but statecna holcicka hlavne ti prji v tvem zivote aby jsi byla stasna a zdava

kahn2 ( 4. listopadu 2009 20:40 )

Natalko preju ti moc aby jsi vanoce stravila se svoji rodinou

pulik ( 4. listopadu 2009 10:29 )

jsi staečná holčička a tiobě i celé rodině přeji hodně zdravíčka a štěstí.jsi velká bojovnice a od začátkz jsem ti držela palce.Drž se!

aares ( 4. listopadu 2009 09:05 )

Ahoj natalko si velice silna holčička přeju ti bohatyho ježíška a hlavně hodně zdravi zasloužíš si ho

Zobrazit celou diskusi