Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kindl byl hladový po titulech: Sám si za ně platil

Bývalý proděkan Kindl
Bývalý proděkan Kindl  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: INT - 
2. listopadu 2009
17:22

Milan Kindl nejen tituly lehkovážně rozdává, ale ještě raději je přijímá. Aby si tenhle na první pohled seriózní a důvěryhodný vousáč zvýšil své ego, tak se nechal zařadit mezi 2000 nejvýznamnějších intelektuálů 21. století.

Co na tom, že si za to musí zaplatit, a není na tom nic pravdy. Na oko to přeci vypadá dobře...

Na záložce nové knihy Milana Kindla Láska za časů StB se ústřední postava skandálu na plzeňských právech chlubí tím, že ho prestižní Cambridgeská univerzita zařadila mezi 2000 nejvýznamnějších intelektuálů 21. století nebo že ho Americký životopisný institut vyhlásil Mužem roku.

Zní to vznešeně a na jeho okolí to zajisté dělá dobrý dojem.

Jenže pokud vezmete první ocenění z Cambridgeské univerzity a prozkoumáte ho trochu hlouběji, tak dospějete k překvapivému závěru.

Nakladatelství, které Kindla zařadilo mezi dva tisíce vyvolených je institut, který vydává knihy vlastním nákladem autorů. Jinými slovy, autor si za to musí sám zaplatit.

429879:gallery:true:true

Navíc s Univerzitou v Cambridge má toto nakladatelství společné leda to, že od sebe leží přibližně 23km, jinak vůbec nic! Přišel s tím překladatel a knižní redaktor Richard Podaný z MF Dnes.

Jak to tedy funguje? Jednoduše. Něco o sobě napíšete, zaplatíte si a nakladatelství vám to otiskne. A právě takhle se zřejmě dostal bývalý proděkan Kindl mezi smetánku intelektuálů. Stejná písnička je to i v případě druhého titulu Muž roku.

Na druhou stranu je to legální. Tedy do chvíle, než překročíte jistou hranici a začnete to dělat pro úspěch na trhu.

Pokud by byl Kindl skutečně takový intelektuál, nyní by se od něj slušelo, aby se titulu dobrovolně vzdal a nabídl ho třeba šéfce Akreditační komise Vladimíře Dvořákové.

Ta ho svým intelektem jednoznačně předčila, když na škole odhalila některé práce plagiáty.

rezacek ( 3. listopadu 2009 09:51 )

A to ještě nemluvíte o skvělém titulu RSDr. Jeden chlap od vedle se jím honosil před listopadem, po listopadu jsme čekali jakousi autoreflexi a dostavila se: píše se jen Dr. Hovado je to ale stejné, akorát o dvacet let starší.

vrba ( 2. listopadu 2009 21:11 )

Mně šlo v tom příspěvku opravdu jen o tu honbu za tituly. Nám po vystudování Přírodovědecké nebo Filosofické faktulty (1970) nedali titul žádný, že to je buržoazní přežitek. Kdejaký strojař, stavař, ekonom byl inženýr a nás to zamlada štvalo. Dneska nemám tituly ani na zvonku. O tom, jak to tehdy bylo s tituly vím také svoje. Jak je získávaly děti papalášů (od okresních tajemníků výše), jak je dostali sportovci nebo lampasáci.Můj spolustudent na fakultě neuspěl u státnic, pak jsem o něm na čas neslyšel a najednou byl RNDr. No byl kádrová rezerva. Proto dnes říkám: Nic nového pod sluncem.

gogo ( 2. listopadu 2009 20:58 )

jen rádoby pobaveně bavit a on bude vysmátý za vodou, nebo spadne klec ???

warumfernet ( 2. listopadu 2009 20:44 )

Což o to, vše je na tomto světě jen dočastné, ale jak k tomu příjdou ti poctiví studenti, kteří dokáží vystudovat VŠ bez protekce a bez ůplatků. Často se tady modrý straky posmívají zastáncům ČSSD, že kdyby se lépe učili, tak by nemuseli makat v cizáckých fabrikách. Ale na tomto kolosálním průse.. na VŠ, se potvrzuje, že v Czechistáně vládne a rozhoduje stále starostrukturní rudo-modrá mafie - úplatky, korupce a totální hnůj a nkoliv poctivé vzdělání a spravedlivé konkurzy. Např. firmy sice konkurzy na nábor zaměstnanců vyhlašují, ale je to jenom zástětka, nakonec příjmou na teplý flíček známého a na průserový - mladého trotla.

vrba ( 2. listopadu 2009 18:13 )

nakonec všechno pídění zastře čas a můžete si titul ve stáří dát na zvonek (pokud o to ještě budete stát) a až bude po vší světské pouti, budou tituly zdobit váš pomník. A vám to už bude docela fuk.

Zobrazit celou diskusi