Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Praze se potopil remorkér, vytekla z něj ropa!

V Praze se potopil remorkér, vytekla z něj ropa!
V Praze se potopil remorkér, vytekla z něj ropa!  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
29. října 2009
18:22

AKTUALIZOVÁNO: Na Vltavě v pražských Holešovicích se ve čtvrtek částečně potopil tažný remorkér. Vytekla z něj ropa a olej. Na místě zasahují hasiči, kteří instalovali norné stěny.

Potvrdila to mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Hlášení o potápějícím se remorkéru hasiči dostali kolem 14:15. Na místo postupně vyjelo pět jednotek včetně hasičských potápěčů.

"Remorkér zůstal sedět zadní částí na dně. Zajistili jsme ho proti dalšímu potopení a úniku dalších ropných látek a případ jsme předali pracovníkům plavební správy a dekontaminační firmě," řekla Adamcová. Ti by měli společně odstranit ropnou skvrnu a vyzvednout loď z vody.

Na místě zasahovali i havarijní technici z Povodí Vltavy a pracovníci z magistrátního odboru ochrany prostředí. Policejní technik podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové ohledal člun a situaci zdokumentoval. "Vyšetřování příčin ale bude ještě nějakou dobu trvat," dodala mluvčí.

imrich ( 29. října 2009 20:10 )

Tady je asi někdo trošku blbej, konkrétně asi autor článku a stejně tak ten od koho to autor článku opsal! Kde by se probůh v lodi na Vltavě, natož v remorkéru vzala ropa???? Ví autor co to vůbec ropa je? Nebyla to takhle čistou náhodou nafta nebo jiné palivo jako např. mazut, který se v lodích využívá? Ropa, pane redaktore, je surovina, která se trží v ropných vrtech a následně zpracovává v rafineriích, což jsou dost sofistikované provozy a až poté je z ropy benzin, nafta, oleje atd.Celému se tomu říká ropný průmysl, ale na ropu opravdu žádná loď, auto ani letadlo nejezdí. Asi jste nechodil do ZŠ.

standad ( 29. října 2009 17:44 )

Který popleta přišel na to, že motory pracují na ropu?Nebo je v Praze rafinérie?

Zobrazit celou diskusi