Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vanesska se narodila se dvěma zoubky

Když Vanesska na porodním sále poprve zaplakala, měla už v pusince dva
Když Vanesska na porodním sále poprve zaplakala, měla už v pusince dva  (Autor: Marie Machková)
Autor: ČTK, šim, mach - 
27. října 2009
17:14

Tak to je tedy něco! V porodnici ve Valašském Meziříčí se narodilo miminko se dvěma zoubky. "Je to naprostá rarita. Vanesska je jinak krásná, zdravá holčička," řekl mluvčí nemocnice Tomáš Želazko.

"Oba zoubky jsme hned druhý den odstranili, poněvadž i dnes přítomnost těchto zubů pro jejich značnou mobilitu zvyšuje obavy z možného spolknutí či vdechnutí při kojení či sání," řekla primářka dětského a novorozeneckého oddělení Zdislava Machačová s tím, že zuby lze odstranit kleštěmi nebo i prsty, a to ihned po narození.

V literatuře se uvádí, že natální zub u novorozence se objevuje v jednom případu na dva až tři tisíce porodů. "Dva zuby jsou opravdu něčím výjimečným," dodal Želazko.

anasyi ( 29. října 2009 15:45 )

to jsem nevedela,ze mas diplom i na urazky,ty ubohej zamindrakovanej c@ura@cku.To mas za ten prispevek dole,akorad se divim ze ti ho nevymazali,divne co?

anasyi ( 28. října 2009 15:48 )

on asi nam chlapec trochu zavidi,gogovi,ze se narodil s chlupama,Vanesse zuby,ale mas smulu nikdo z nas ti ten diplom z Plzne nezavidime.Nam bohate staci cist tvoje vytvory,no podle tech vytvoru si myslim,ze jsi mel zmaklej diplom za vykend.

acindy ( 27. října 2009 23:42 )

hi,hi....diplom je ze Plzně...

anasyi ( 27. října 2009 18:23 )

no a co,zavidis ,,gogovi,,?No a ty si se narodil asi rovnou z diplomem vid?

Zobrazit celou diskusi