Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V kterých velkých kauzách figurovali lidé s tituly z Plzně?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
26. října 2009
05:03

Ovládá JUDr. mafie Česko? Jak moc lidé s nepoctivě získanými tituly z plzeňské právnické fakulty ovlivňovali politiku? Podle toho, v kolika kauzách tito »právníci« figurovali, zřejmě hodně.

„Je to tu jako v Chicagu 30. let, kdy si mafie vychovávala své právníky,“ myslí si advokát Karel Jelínek.

Justiční mafie, kauza katarského prince, Diag Human – v těchto a v mnoha dalších kauzách figurovali lidé, kteří zřejmě právnický titul užívají neprávem. Studovali buď příliš rychle, nebo se záhadně ztratily jejich závěrečné práce. „V knihovně fakulty chybí asi 175 rigorózních prací, které byly obhájeny od roku 2006,“ řekl včera v České televizi exministr Jiří Pospíšil (ODS), který je jejím vedením dočasně pověřený. Podle něj to ale nemusí znamenat, že práce neexistují nebo vznikly podvodem.

K aféře na plzeňských právech se včera vyjádřil i ombudsman Otakar Motejl. „Za všechno může Ústavní soud. Kdyby byly volby, nebyla by aféra na Západočeské univerzitě, protože by média měla o čem psát,“ prohlásil s tím, že podle něj se švindluje i na jiných vysokých školách.

Jaké kauzy ovlivnili lidé s titulem z Plzně?

Katarský princ
Katarský princ Hámid bin Abdal Sání byl na základě odborného posudku tehdejšího děkana práv v Plzni Milana Kindla vydán z Česka do Kataru. Tam pak bylo zastaveno jeho trestní stíhání za sexuální styk s mladistvými dívkami.

Prodej bytů ČEZ
Milan Kindl měl také zpracovat nezávislý posudek týkající se prodeje 2000 bytů firmy ČEZ. V odborném materiálu ale zavrhl různé varianty řešení a ČEZ doporučil prodat byty firmě, která se zaváže nabídnout je stávajícím nájemníkům.

Arbitráže a konkurzy
Diag Human
Kindl a s ním další dva členové rozhodčího senátu měli za přezkum nálezu v arbitráži České republiky a společností Diag Human každý dostat deset milionů korun. Česko arbitráž za 9 miliard korun v roce 2008 prohrálo.
Soudce Berka
V kauze údajně zmanipulovaných konkurzů kolem ústeckého soudce Jiřího Berky je obviněn konkurzní správce a podnikatel Jan Harangozzo. Ten v Plzni vystudoval za měsíc a půl. Žaloba viní obviněné, že zmanipulovali konkurzy podniků na hranici bankrotu.

Konkurz na golf
Česko stojí před arbitráží o necelou miliardu korun za to, že německému podnikateli Peteru Vöcklinghausovi neochránilo jeho investice. Ten po konkurzu přišel o golfové hřiště v Cihelnách u Karlových Varů. Na jeho vyhlášení se podílel Kindl a jeho právník Ondřej David, další osoba z plzeňských práv.

Výhodné pronájmy
Vysoká škola
Další student z Plzně, starosta Prahy 5 Milan Jančík (ODS), pronajal mimořádně výhodně lukrativní budovu soukromé Vysoké škole Karla Engliše, kterou vlastnil Jan Harangozzo.

Ženské domovy
Jančík také působí v dozorčí radě společnosti založené profesorem plzeňských práv Přemyslem Rabanem, která má v nevýhodném pronájmu část pražských Ženských domovů.

Justiční mafie
Student z Plzně Eduard Bruna obhajoval Jiřího Čunka. Právě kvůli kauze bývalého lidoveckého předsedy nazvala tehdejší nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová několik vysokých představitelů české justice mafií.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 27. října 2009 20:56 )

kdy si mafie vychovávala své právníky... To je velmi přesný popis současné stavu u nás. Je to více než otřesné. Podaří se ještě někdy vůbec vzkřísit skutečné právo v této zemi ??? Když si představím kolik lidí dnes zoufale mete pod koberce co se dá ...

jarypadlo ( 26. října 2009 19:44 )

ve státě kde soudci neumějí /nechtějí/ číst a Nejvyšší soud zakáže odsouzenému domáhat se splnění rozsudku,je pojem justiční mafie pravdivý.A bude hůř!Zbývá k nějakému výročí vyjít do ulic a zvonit klíčema.Všechen ten lidský odpad surově /jako kdysi STB/ vypráskat z funkcí i svobodného života.

luda323 ( 26. října 2009 14:37 )

To co se děje v tomto státě už je opravdu k pláči.Ani se nedivím ,že prohráváme jeden soudní spor za druhým , když nás zastupují lidé vzoru p.Kindla(Xindla?).Vše je tady podplacené a prodané.Jak dlouho to budem snášet?Je třeba všechny ty darmožrouty a vyžírky co si tu rozdělují moc vyházet a nechat zavřít za velezradu.Být mladší už sem dávno někde v cizině .Jak muže stát hospodařit se schodkem?Ať to skusí normální člověk , zaplatit elektriku a inkaso až někdy. Sem hodně znechucen a čekám ,že se lidé brzy vzbouří.Můj plat je letos o 10% menší ,ale běda , když se má ubrat učitelům a státní správě 4%.To je oheň na střeše, ptá se někdo nás , dělníků?

likow ( 26. října 2009 13:57 )

http://odsminus.cz/ http://odsminus.cz/?a=clanky/stranka/1 http://www.facebook.com/pages/Opurci-ODS/135677239587?created

danvla ( 26. října 2009 13:41 )

Klaním se a děkuji paní Dvořákové a nezávidím ji její nynější pozici. Teďse na ní bude hledat kde co, aby se znedůvěrohodnila.Přeji ji silné nervy a aby v tom nezůstala sama.

Zobrazit celou diskusi