Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V babyboxu našli sedmiměsíčního chlapečka

Babybox
Babybox  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: Šimon Hradní, pes - 
21. října 2009
19:03

V hloubětínském babyboxu našli lékaři sedmiměsíčního chlapečka. Je to možná nejstarší dítě, které někdo do babyboxu odložil.

"Je to 13. dítě v hloubětínském babyboxu za čtyři roky jeho existence. Bylo odloženo kolem půl šesté večer," řekl Blesku zakladatel babyboxů v Ludvík Hess.

Lékaři už chlapečka pojmenovali. "Říkáme mu Richard podle doktora, který ho vyjmul z babyboxu. Je absolutně v pořádku. Našli ho zdravého, oblečeného najezeného, vykrmeného, čistého," řekl Hess.

Proč někdo tak staré dítě odložil zakladatel babyboxů nechápe. "Ani má nejbujnější fantazie nemá vysvětlení pro to, proč někdo odložil sedmiměsíční dítě. Je asi taková sociální doba, že se do babyboxu odkládají i sedmiměsíční děti," dodal Hess

Malý Richard je celkem 26. dítě v České republice za 4 roky.

suchomilka ( 22. října 2009 07:50 )

Tyto boxy jsou úspěšné právě proto, že po matce nikdo nepátrá, ty trubko! Když bude matka chtít, tak se přihlásí sama.

sally56 ( 21. října 2009 23:10 )

...musí být pro matku strašné vzdát se dítěte a už v takovém věku 7 měsíců, ale nejspíš neměla jinou volbu. Je hrozné,do jaké situace se některé matky dostanou a obávám se, že bude ještě hůř Ještě že byla tak rozumná a řešila to tímto způsobem a ne sebevraždou a vraždou dítěte. Skutečně je tady radost žít!!!

monika1977 ( 21. října 2009 21:35 )

Třeba se najde někdo, kdo si to můlže dovolit a prostřednictvím médií mamince nabídne finanční pomoc, je mi jí moc líto, mít po 7 měsících doma prázdnou postýlku. Je fakt strašná doba,ani my na tom nejsme kdoví jak, ale děkuji za to, že platit bydlení a jídlo zvládáme a věci pro dítě zvládáme.

papshop ( 21. října 2009 20:32 )

máma, která teď sedí doma a brečí, protože odložit dítě v 7 měsících musí být strašné rozhodnutí. Spousta matek takové situace řeší vraždou a následnou sebevraždou, takových případů už tady bylo dost. Před touto matkou smekám, ale v její kůži bych být nechtěla. Opravdu ji moc lituji a kdyby mohla třeba sem napsat co ji k tomu vedlo, třeba by se jí dalo pomoci.

bsbsbs ( 21. října 2009 20:27 )

Je šokující,že matka musí odložit dítě,vypátrat ji, by neměl být problém,pokud má rodný list,dětskou lékařku atd.atd.,hlavně,že dítě je v pořádku!!A,co na to představitelé našeho demokratického státu!! O něčem to hovoří,do 14dnů dvě odložené děti!!Jedno málem umřelo,druhé po sedmi měsících matka odloží.To je společnost!!??Je radost tady žít!!!

Zobrazit celou diskusi