Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Na D1 havaroval kamion: Zablokoval dálnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK - 
21. října 2009
11:50

U Holubic na Brněnsku se ve středu ráno převrátil kamion a zablokoval dálnici D1. Řidič vozidla těžkým zraněním podlehl.

Příčina nehody, která se stala na 209. kilometru dálnice, není zcela známa. Z kamionu se při kolizi vysypal jeho obsah - zboží pro prodejny potravin.

"Kamion havaroval ve směru z Vyškova do Brna v úseku, kde silničáři frézují vozovku. Třiačtyřicetiletý řidič podle svých slov přehlédl díry po frézování, tahač s návěsem se převrátil na levý bok," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid pro iDnes.cz.

"Podle svědků dopravní nehody se řidič ze zatím neznámých důvodů, což mohl být mikrospánek, či zdravotní indispozice, nevěnoval řízení, nebo na jeho vozidle byla technická závada," uvedl však policejní mluvčí Pavel Šváb Šváb.

Nehoda se stala kolem 05:30 na silničním tahu ve směru na Prahu. Druhý tah blokovalo zboží z vozu, které se vysypalo. Řidiče kamionu se záchranářům podařilo vyprostit po více než dvou hodinách, ale později vážným zraněním podlehl.

"Je to kvůli motoristům, kteří blokovali prostřední jízdní pruh dálnice a znemožňovali záchranářům i hasičům dostat se rychle na místo neštěstí," uvedl mluvčí jihomoravské policejní správy Pavel Šváb.

Jak dlouho bude dálnice ještě uzavřena, si netroufl odhadnout. Policie v kritickém úseku odklonila dopravu. Řidiči cestující po dálnici na Prahu z ní musí na 210. kilometru sjet a zvolit objízdnou trasu přes Brno-Slatinu.

 

delavar ( 21. října 2009 12:17 )

Toš.....

Zobrazit celou diskusi