Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konkurzní správce nabízel prezidentskou milost!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
19. října 2009
10:03

Konkurzní správce Luděk Voigt údajně nabízel majiteli firmy v konkurzu, že mu za peníze zařídí prezidentskou milost.

Konkurzní správce Luděk Voigt údajně nabízel podnikateli Vladimíru Moltašovi, majiteli firmy v konkurzu, že z firmy vyvede nějaké peníze a další nezákonné věci.

Moltašovi, který je ze zdravotních důvodu dočasně propuštěn z vězení, Voigt spolu s bývalým předsedou Strany zelených Emilem Zemanem nabízel za 600.000 Kč dokonce i prezidentskou milost. Prezident Václav Klaus Moltašovi milost neudělil. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Moltaš čtyři měsíce schůzky s Voigtem i Zemanem nahrával skrytou kamerou, Voigt ale následně vše popřel.

Soud poslal Moltaše do vězení za obchody s drogami a měl by v něm strávit ještě necelé tři roky. Voigt si na jednu ze schůzek přivedl Zemana, jako člověka, který pomůže zařídit prezidentskou milost. Zeman si od podnikatele vzal zálohu 40.000 Kč. Voigt mezitím sepsal žádost, kterou měl odeslat někdo z Moldašovy rodiny. Požadovaná částka nakonec vzrostla na 600.000 Kč.

Zeman i Voigt tvrdili, že mají na Pražském hradě kontakty, Zeman dokonce jmenoval první dámu. Livia Klausová MfD řekla, že jméno ani jednoho z nich nezná. Podle mluvčího Hradu Radima Ochvata je systém přidělování milostí natolik propracovaný, že ani jedinec, ani skupina zvenčí, nemá šanci udělení milosti ovlivnit.

Na skryté kameře Voigt Moltašovi například také navrhuje, jak konkurz urychlit tím, že zinscenuje krádež celého firemního účetnictví. Kromě jiného mu nabídl odkoupení rodinné hrobky knížecí rodiny Mensdorfů s tím, že by se s ní dal udělat úvěrový podvod.

Kromě Moltašovy firmy VMS Trading figuruje Voigtovo jméno podle insolvenčního rejstříku v několika desítkách dalších konkurzů.

gogo ( 19. října 2009 21:37 )

Svatá prostoto ! U nás ?? U nás je přece svoboda ! Pro všechny darebáky světa ! Ráj mafií, mezinárodní prádelna, tuneláři jaké jinde nenajdete, politici jaké také jinde nenajdete .... Ale je tu veselo, ne ?

gogo ( 19. října 2009 21:34 )

U nás je již koberec asi půl metru nad zemí. Co je toho již pod něj zameteno ... Teď se zametá v Plzni ...

zirafa ( 19. října 2009 13:52 )

já už se v tomhle banánistánu nedivím ničemu... proč se rozčilovat, stejně se to zamete pod koberec, tak jako všechna špína.....

sakra ( 19. října 2009 11:16 )

Už sedí "správce"?

Zobrazit celou diskusi