Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šejdíř se vydával za lidi, které sám okradl

Autor: Zbyněk Schnapka - 
12. října 2009
22:06

Falešný zedník, který se potloukal na Tachovsku, skončil ve vazbě. Podvodník sliboval, že provede zednické práce. Vyinkasoval peníze na materiál a zmizel. Z lidí vylákal statisíce korun.

Drzost mu rozhodně nechyběla. Nejdříve okradl Zdeňka Pokorného (26) z Nahého Újezdce. Pak podváděl další lidi na Tachovsku jeho jménem. Jednou z obětí podvodníka je i František Zámečník (40) z Bezděkova.

„Představil se mi jako Pokorný. Dal jsem mu zálohu 48 tisíc Kč. Když nezačal stavět, jel jsem za ním na uvedenou adresu. Tam jsem zjistil, že Pokorný je někdo úplně jiný,“ vzpomíná Zámečník. „Mám strašný vztek, že se vydával ze mne a špinil mi moje jméno,“ řekl Zdeněk Pokorný.

Šejdíř se při podvodu neštítil ničeho. „Odvolával se na přátelství s mým mrtvým synem. Dal jsem mu zálohu 22 tisíc Kč na zámečnické plechy,“ svěřil se Pavel Fuksa z Mýta. „Jsem ráda, že ho soudkyně poslala do vazby. Ale nevěřím tomu, že peníze dostaneme zpět,“ okomentovala to Fuksova přítelkyně Vlasta Černá.
Podvodníkovi teď hrozí vězení až na 8 let. Podvody totiž páchal v podmínce. Už dříve sliboval lidem zednické práce, vyinkasoval peníze, ale nikdy nic nepostavil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi