Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Atrakce na Břevnově: Poškozena záměrně?

Autor: jos, am, puk, zp - 
12. října 2009
19:59

AKTUALIZOVÁNO: Celkem sedm lidí v sobotu večer vypadlo z pouťové atrakce na pražském Břevnově. To, co vypadalo jako nešťasná událost nyní začala policie proštřovat jako úmyslné poškození!

Poté, co se uvolnila hydraulika zábran se zraniklo sedm žen od čtrnáci do sedmadvaceti let, které v sobotu večer vylétly z atrakce. Tři z nich se zranily těžce, utrpěli zhmožděniny, další čtyři byly podle záchranky zraněny lehce. Jak se to vůbec mohlo stát?

Ale co se na místě vůbec stalo? Blesk.cz se ozval svěděk události. „To jištění se uvolnilo, otevřelo a lidé začali s křikem vylítávat ven. Mezi nimi byla i má kamarádka, která to naštěstí odnesla jen šokem,“ řekl Blesku s tím, že jeho známá čeká na vyjádření policie a zvažuje i žalobu na provozovatele atrakce.

Nehoda se stala po dvacáté hodině večer. Všechny ženy odvezla záchranka do nemocnic, tři z nich s podezřením na zlomeniny. „Dvě ženy jsme v sobotu propustili po ošetření lehkých poranění, jedna se středně těžkým zraněním u nás zůstává, ale ošetřující lékař nebude její stav upřesňovat,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích Iva Ruskovská. Další dvě ženy skončily v motolské nemocnici, jedna (27) s poraněním obličeje na ORL, čtrnáctiletá dívka na ortopedii a podezřením na poranění obratle. Zbývající dvě ženy převezla záchranka do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

„Neštěstí prošetřujeme jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví, určitě budeme vyslýchat svědky a čekáme na vyjádření odborníka, který posoudí, co bylo příčinou nehody,“ řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle našich informací vyjížděla záchranka na místo ještě jednou. Tentokrát pro zmláceného mladíka (18), který u atrakce pracoval.

nyctereutes ( 12. října 2009 20:55 )

Ten článek psal žák 1. třídy ZŠ?

poool ( 12. října 2009 07:34 )

Nedozvím jaká zranění, co to byla za atrakce, jak to přesně proběhlo, proč to byly jen ženy, kdo bude zkoumat atrakci, co si o tom myslí majitel, co si myslí blízcí obětí. Proč prostě nenapíšete: "Někde se něco stalo, mělo to důsledky, mám vyděláno pro dnešek".

cernysvetlo ( 11. října 2009 12:53 )

Škoda, žes neseděl na tý lavici.

wertup ( 11. října 2009 11:01 )

http://www.odsminus.cz/?a=clanky/stranka/1 http://www.odsminus.cz/ http://www.facebook.com/pages/Opurci-ODS/135677239587?created

Lucio1 ( 11. října 2009 07:57 )

Nechci to zlehčovat,ale jaká vlastně utrpěli zranění ti těžce zranění? Pro chirurga je běžná zlomenina lehké zranění,pokud tedy nejsou propíchlé plíce a pod..

Zobrazit celou diskusi