Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policistu zabila kulka, která nikomu nepatří!

Autor: Šimon Hradní - 
24. září 2009
07:35

Ulice Hasičů v pražských Řeporyjích připomínala minulou středu Divoký západ. Při pokusu o zatčení hledaného muže vypálili policisté 30 až 40 ran. Kromě recidivisty zemřel i mladý policista.

Kulka, kterou patolog našel v krku mrtvého policisty Lukáše M. (†27), podle informací Blesku opravdu vyšla ze zbraně jednoho z jeho kolegů! Ale je tak poškozená, že se možná nikdy nedozvíme, kdo ji vystřelil.

Podle policejního zdroje Blesku opravdu zabila Lukáše policejní kulka. Kterému střelci ale vyšla ze zbraně? To nejspíš nezjistí ani balistik! „Kulka, kterou patolog vyjmul z těla mrtvého policisty, byla tak zdeformovaná, že byla bez pláště. Zcela jistě se musela minimálně jednou, spíše vícekrát, od něčeho odrazit,“ řekl Blesku kriminalista, který má k vyšetřování řeporyjského případu blízko.

Vše začalo honičkou, poté recidivista boural. Poté policisté začali střílet! Vše začalo honičkou, poté recidivista boural. Poté policisté začali střílet! | Foto Blesk - David Malík

Verze, že policistu při pokusu o útěk zastřelil hledaný recidivista Petr H. (†28), je tak stále méně pravděpodobnější. Podle kriminalisty je totiž možné alespoň zjistit, z jakého typu zbraně kulka vyšla. „S velkou pravděpodobností byla kulka z policejní zbraně. Kvůli míře poškození však nelze určit konkrétní zbraň,“ dodal. Zůstane tak smrt policisty bez trestu?

Sedmadvacetiletý policista Lukáš patřil podle jeho kolegů k těm nejlepším Sedmadvacetiletý policista Lukáš patřil podle jeho kolegů k těm nejlepším | Reprofoto TV Nova

Jak se vše odehrálo a proč museli dva lidé zemřít, má objasnit rekonstrukce střelby. Tu kriminalisté plánují na příští týden.

Výsledek přestřelky v číslech:
Dva mrtví (policista a recidivista)
30–40 vystřelených kulek
4–6 střílejících policistů (minimálně jeden z nich znova nabíjel zbraň)

rotmistr ( 24. září 2009 22:28 )

ty pipino, co to tady meleš?! prober se! jak si dovoluješ označit policistu jako "jen policistu"? kdo ti dává právo?! chtěla bych tě vidět, kdyby to byl tvůj partner, manžel, syn.... taky by to byl jen policista? Jestli máš něco v hlavě, o čemž silně pochybuju, a aspoň minimální cit, zhroutila by jsi se! Policisté denně nasazujou krk, aby nějací pi.tomci mohli v klidu spát a ty je budeš nazývat "jen policisty". Kdyby ti ten parch.nt, co měl nastoupit k výkonu trestu stihl zabít někoho blízkého, zase by na vině byli policisté, že? Kdo chce psa bít, hůl si najde...! než příště něco plácneš, tak si to ku.va dobře rozmysli!Jděte všichni k čertu s těma vašema ubohýma připomínkama! Čest pamatce policisty a upřímnou soustrast pozůstalým.

charles77 ( 24. září 2009 19:23 )

TY POLICAJTY BY MELI ZA OBECNE OHROZENI ZAVRIT DO VALDIC K NEJAKYM UCHYLAKUM, ABY JEJICH PR.EL POZNALA STREDOVEK.

derek ( 24. září 2009 16:53 )

smích a bez respektu a prolezla korupcí,aby si zastřelili člověka sveho, vypalili 40 ran na neozbrojeneho pachatele,aspoň o jeho zbrani nepadla zatim ani zmínka. No prostě už neni třeba je respektovat jsou to břídilové par exelanc. Vykradli mě 4 -krat a nikdy nic nenašli , auto mi vykradli 3krát a nikdy nic nenašli. Už se jeví jako nepotřební

sigenius ( 24. září 2009 14:48 )

Byli tam a zjistili, že se intenzivně opaloval a nechal si narůst bradavici.

amalka ( 24. září 2009 10:49 )

třicet až čtyřicet ran je to vůbec normální? Jak si to vůbec představují?

Zobrazit celou diskusi