Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk.cz vyzkoušel záchod pro papeže

Autor: op - 
21. září 2009
17:33

Záchody pro papeže Benedikta XVI. a prezidenta Klause jsou už v Brně! Pořadatelé vzácné návštěvy musí myslet na komfort vzácné návštěvy, takže v pondělí odpoledne přivezl kamion WC buňky až na trávu u ranveje.

Tam bude stan pro papeže, aby se mohl převléct. Blesk záchody exkluzivně viděl!



WC jsou ve dvou kontejnerech. Přivezl je kamion a na travnatou plochu letiště složili záchody jeřábem. „Je to docela těžké. Jeden kontejner váží 2,5 tuny,“ upřesnil Karel Vetchý z mezinárodního letiště Brno-Tuřany, který má přípravu bohoslužby na starosti. Buňky prohlédli policejní pyrotechnici se psem.

Vnitřek každého ze dvou sociálního zařízení je obložený do oranžova laděnými deskami, které působí jako mramor. Splachování pisoárů je na fotobuňku, nad mísami se splachuje tlačítky.

K dispozici jsou pěkná skleněná umyvadla, nerezové baterie a nablýskané kovové zásobníky na mýdlo. Ruce osuší elektrický vysoušeč. Záchody jsou vyhřívané malými přímotopy na stěnách. Bílé kontejnery stojí na modrých dutých podestách, do nichž se splachuje odpad.

Stan a WC budou u vjezdu z plochy letiště do areálu, kde se v neděli odehraje mše. Papež pojede od letadla papamobilem a zastaví se ve zmíněném místě, aby se převlékl do mešního roucha.

rezacek ( 22. září 2009 21:48 )

Však on mu ji už Vlk vylíže, až tam poleze. Jen aby tam nezapomněl brejle.

tarantuletarantule ( 22. září 2009 17:48 )

v článku jsem nenašla, že by tam byl taky držák na toaletní papír?????

plamenka ( 21. září 2009 23:59 )

Inteligentnější článek nelze čekat. Je mi vás líto.

rezacek ( 21. září 2009 23:38 )

Ať je to stylový.

Zobrazit celou diskusi