Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Druhý pokus vlády o zrušení Dělnické strany

Dělnická strana
Dělnická strana  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: ČTK, val - 
16. září 2009
15:41

Vláda schválila nový návrh na zrušení extremistické Dělnické strany. Informoval o tom premiér Fischer.

"Jsme přesvědčeni, že jsme po právní a důkazové stránce připravili nejlepší materiál, který jsme připravit mohli," řekl premiér.

"Vláda neskrývá, že tu jsou určitá rizika, že to podruhé nevyjde," dodal Jan Fischer.

První návrh odmítl Nejvyšší správní soud letos na jaře s tím, že byl špatně připraven. O rozhodnutí kabinetu novináře informoval premiér Jan Fischer.

Uvedl, že materiál byl připraven na nejlepší možné úrovni. Existuje podle něj ale stále riziko, že ani napodruhé "to nevyjde". Zastupovat bude vládu u soudu advokát Tomáš Sokol.

Návrh vláda nezveřejní dřív, než se s ním bude moct seznámit Dělnická strana a soud.

"Věřím, že budeme úspěšní. Jsem bytostný optimista. Proti praktikám, které se vyskytují v extremistickém hnutí musíme postupovat stále. Toto je jeden krok, který vláda udělala," konstatoval Pecina.

Za úkol si autoři návrhu dali podle Peciny prokázat přičitatelnost protiprávní činnosti celé politické straně, nikoli jen jednotlivých členů.

Pecina uvedl, že na materiálu spolupracoval také s policií. Návrh podle něj zapadá do dosavadní práce vlády. Kabinet například na jaře schválil strategii boje proti extremismu.

hody33 ( 16. září 2009 22:02 )

každej nadává jak se mu nelíbí chování negrů ale když se někdo začne starat tak to hned nějaký kokoti jako je fischer a pecina ruší ***i za 100 let bude v zemi 90% negrů a my bílí budem otroci nhárode vzchop se

Zobrazit celou diskusi