Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Předseda dozorčí rady ČSA rezignoval!

Ivan Kočárník
Ivan Kočárník  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
11. září 2009
15:47

Předseda dozorčí rady Českých aerolinií Ivan Kočárník rezignoval na členství v radě. Podle svého prohlášení nemůže funkci již vykonávat odpovědně, protože firemní odbory, státní úředníci a někteří členové vlády brzdí restrukturalizaci firmy.

Mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob sdělil, že dozorčí radu firmy čekají další razantní změny už v pondělí.

"My to bereme na vědomí, ministr financí Eduard Janota rezignaci přijal," sdělil Jakob. Odchod Kočárníka není podle něj poslední změnou, naopak na pondělní valné hromadě má dojít k dalšímu personálnímu zemětřesení v obsazení kontrolního orgánu. Údajně se rozhodne již o nových členech rady, konkrétnější Jakob být nechtěl.

Kočárník ve svém prohlášení zdůrazňuje nutnost snížení nákladů společnosti a další restrukturalizace. Původ kritické situace firmy, která měla v pololetí téměř dvoumiliardovou ztrátu, vidí hlavně v chybách předchozího vedení Jaroslava Tvrdíka a tlaku odborů na růst mezd. K tomu se přidala nynější hospodářská krize.

capoturno ( 12. září 2009 09:12 )

Tak si nám Ivánek namastil kapsu u ČSA a kampak ho šoupnou jeho kamarádi,aby pokračoval v rozkrádání státního majetku.

karlos ( 11. září 2009 21:37 )

To se nechce věřit.Člověk,který pomáhal k převodu státního majetku směrem/zlodějům?/podnikatelům jako ministr,pořád seděl na židli za nějaký milionek ročně.Jen otázka v kolika firmách?Nedivme se,že to s touto zemí jde z kopce,když ji řídí lidé možná se vzděláním,ale bez zodpovědnosti.Teď by se patřilo aby vrátil veškeré odměny,které dostal od ČSA/státu/!!!!!

Zobrazit celou diskusi