Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soudní znalec se sekl o 3 milony

Albert Ševčík postavil a provozoval areál, jehož součástí byla mimo jiné bowlingová dráha nebo ubytovna.
Albert Ševčík postavil a provozoval areál, jehož součástí byla mimo jiné bowlingová dráha nebo ubytovna.  (Autor: Foto Blesk - Pavel Čempěl)
Autor: Pavel Čempěl - 
9. září 2009
05:00

Albert Ševčík (57) chtěl poctivě podnikat. Vybudoval zábavně ubytovací areál v Kunčicích. Dnes už ale nemá nic, s podlomeným zdravím dokonce skončil v důchodu!

A příčina jeho neštěstí? Údajně chyba soudního znalce. Ten se totiž ve svém posudku při odhadu ceny areálu sekl o neuvěřitelné tři miliony.

Albert Ševčík je stále přesvědčen, že se stal obětí předem připravené transakce. Na jeho prosperující areál dostala totiž zálusk vlivná realitní kancelář z Ostravy. „Stačilo jim vyštrachat jednu nezaplacenou fakturu za 90 tisíc. I když byla 15 let stará a měla být promlčena, dotlačili to až k exekuci,“ říká Albert Ševčík.

Areál pana Ševčíka Areál pana Ševčíka | Foto Blesk - Pavel Čempěl

Do hry pak vstoupil exekutorem najatý znalec, který před dražbou cenu areálu podhodnotil. „Nikdo po mně nežádal, abych šel s cenou dolů. Na ten posudek si už nepamatuju, ročně jich zpracuju asi pět set,“ brání se znalec Jiří Pavelka, který areál ocenil na 900 tisíc.

Ale podle Ústavu soudního inženýrství měl areál cenu 3,8 až 4 miliony! „Byl to můj konec,“ říká na adresu znalce Albert Ševčík. Během boje o majetek prodělal dva zápaly plic a infarkt. Na znalce už podal trestní oznámení a ten nyní čelí žalobě.

sakra ( 9. září 2009 10:46 )

Co vy na to "drazí" poltici už 20 let napříč "politickým spektrem???

Zobrazit celou diskusi