Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapec (†2) se utopil v odpadní jímce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: mach - 
31. srpna 2009
16:55

Chlapeček (†2) v Huslenkách na Vsetínsku nepřežil pád do odpadní jímky u sousedova domu. Záchranáři marně bojovali o jeho život více než hodinu. Matka chlapce se zhroutila.

„Chlapeček včera odpoledne přešel na sousední pozemek k rozestavěnému domu. Tam nazvedl lehké plastové víko zaplavené jímky a spadl do ní,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Rodiče hledali dítě asi čtvrt hodiny. Když si všimli odkryté jímky, začali ji odčerpávat dvěmi kalovými čerpadly. Po chvíli se jim podařilo chlapečka vytáhnout ven.

„V nádrži byly asi dva metry odpadních tekutin,“ sdělila mluvčí policie ve Zlíně Jana Bartíková. Jako první dorazili na místo dobrovolní hasiči z Halenkovic. „Ti začali s masáží srdce a umělým dýcháním. S resuscitací pokračovali i zdravotníci. Lékař povolal pro chlapce vrtulník, bohužel však již nebylo možné dítě zachránit. Zhroucené matce byla poskytnuta odborná pomoc,“ dodal Mitáček.

vesmirek ( 2. září 2009 00:06 )

Jak je možné, že tak malý kluk, co si sotva uvědomuje proč tu na tom světě je, přejde bez překážky na sousední pozemek? Copak tam tito lidé nemají plot? Dále - jak je možné, aby to nebohé dítě nadzvedlo lehký plastový kryt domácí ČOV plné lidských exkrementů, splašků a já nevím, bůhví čeho dalšího??? To mělo být zabezpečené zámkem, nebo težkým litinovým poklopem - za to nese zodpovědnost ten soused. A co je primární věc. Jak je možné, že rodiče tak malýho chlapce nechají bez dozoru? To je naprostá nezodpovědnost. Matka sama se měla spíše zhroutit nad svým nezodpovědným chováním, než nad chlapcovou smrtí. Ona se sousedem ho zabili svojí lhostejností... můžou si hodit korunou, kdo z těch dvou za to může.

topol2009 ( 1. září 2009 16:31 )

Matka nebo otec záleží kdo se v danou dobu o dítě staral nese plnou zodpovědnost ,zároveň majitel pozemku kde se jímka nachází ,nese rovněž plnou zodpovědnost .Vidím to na 3 roky jednotlivě a s možností po odpikání trestu po roce a půl žádat o prominutí trestu.I tak je to málo za toho drobečka.

bobina ( 1. září 2009 08:28 )

protože se o dítě nestarala! Jak se může stát,že dvouleté dítě samo odejde na jiný pozemek???? Dvouleté dítě prostě nespustím z očí!

Zobrazit celou diskusi