Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti vzpomínaly na nejlepší prázdninový zážitek

Autor: pad - 
29. srpna 2009
05:18

Prázdniny už pomalu končí a děti mají před sebou poslední víkend před nástupem do školy. A tak mnohé už jen vzpomínají na své nejlepší zážitky z dovolených s rodiči či na dny strávené u babičky a dědy nebo na táborech.

Blesk tak děti vyzval, aby namalovaly největší prázdninový zážitek. A z čeho se holky a kluci nejvíc radovali? Podívejte se sami.

Setkání s ježibabou
Marie Šubrtová (8), Šťáhlavy u Plzně

Největší zážitek měla Maruška o prázdninách, když na dovolené ve východních Čechách navštívila perníkovou chaloupku v obci Ráby u Pardubic. „Byla tam opravdová ježibaba, která pekla perníčky. A taky se mi ptala, jestli si nechci sednout na lopatu, aby mě mohla strčit do pece,“ svěřila se Blesku Maruška. 1. září půjde do 2. třídy a do školy se už moc těší.

Koupání v termálu
Benedikt Renza (8), Karviná

O prázdninách na Benedikta udělal největší dojem pobyt v termálních lázních v Maďarsku. „Skvělé byly hlavně tobogány a voda. Byla úplně jiná než u nás,“ popisoval Beneček. Na svém obrázku zvěčnil i loď, která kotvila v jedné z obrovských nádrží. „Byla v ní hospoda. Jednou jsme tam zašli na guláš,“ dodal malý školák, který po prázdninovém dobrodružství nastupuje do druhé třídy.

Jízda na koních
Eliška Zyková (11), Pardubice

Jedenáctiletá Eliška vzpomíná z prázdnin nejvíc na zážitky s koňmi. Nejprve se s nimi setkala na táboře, kde si na nich mohla zajezdit. „Byla jsem s babičkou na návštěvě i u koní v Nemošicích. Hladila jsem si tam koně a dávala jim jíst. Babička se ale o mne bála,“ vypráví Eliška, zatímco maluje obrázek koně na pastvě.

Lanovka v pražské zoo
Radek Müller (7), Brno

Nejsilnější zážitky z prázdnin si Radeček Müller (7) z Brna přivezl z návštěvy pražské zoo. „Byli jsme tam se strejdou, s tetou a s jejich dvojčaty celou sobotu,“ vzpomíná Radek. Ze všeho nejvíc se mu líbila jízda lanovkou. „Bylo to dobrodružný, protože jsem nebyl připoutanej,“ říká Radek. Při pohledu z výšky ho zaujal výběh s tygry. „Hned jak jsem slezl, tak jsem k nim pelášil.“

Moře v Chorvatsku
Verča (6) a Tomáš (5) Dittlovi, Sokoleč

„O prázdninách jsme byli s naším dědou Pepíkem a babičkou Magdou u moře v Chorvatsku. Bylo to tam moc super. Nejvíc se mi tam líbilo moře, sluníčko a písek,“ vyprávěla Blesku nadšeně Verunka, která příští týden od 1. září nastoupí do první třídy. „A mně se zase u moře nejvíc líbili krabi a rybičky,“ dodal Tomášek.

Kobyla Barča
Kristýnka Matušinská (8), Praha

Malá školačka Kristýnka vzpomíná z letošních prázdnin nejraději na pobyt u svého dědy kousek od Jablonce nad Nisou. Ten má totiž kobylku Barču, na které Kristýnka ráda jezdí: „U dědy je to stejně nejlepší. Na Barče se teprve začínám učit jezdit, ale ještě mi to asi chvíli potrvá. Škoda že už jsou zase prázdniny za námi, vždycky to tak uteče.“

Potápění v moři i tábor
Lucie (4) a Lenka (7) Vrančíkovy, Praha

Sestry namalovaly každá jiný zážitek, přestože byly jak na táboře, tak na dovolené v Chorvatsku společně. „Namalovala jsem dva totemy, na které prší. Je to z tábora, kde bylo nejlíp, protože jsme tam byly s dalšími kamarády,“ pochvalovala si Lucka. „Mně se zas nejvíc líbilo u moře v Chorvatsku, kde bylo největším zážitkem potápění a pozorování ryb a lovení mušlí,“ usmívala se Lenka.

Martin (7) a Terezka (3) Mikovi, Praha
Terezka namalovala, jak byla u moře a jak tam svítilo krásně sluníčko a mohla se opalovat. „Chtěla bych tam jet ještě někdy příště,“ vzpomínala. Martin zase nakreslil Londýn, kde byli s rodiči v Legolandu. „Londýn je na obrázku taky z těch kostek celej udělanej. Prostě byl z celých prázdnin úplně nejvíc zajímavej. Byl to pro mě nový zážitek a fajn dobrodružství,“ usmíval se Martin.

Zobrazit celou diskusi