Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rada rozhodne: Porušila ČT zákon

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Karolina Brožová - 
26. srpna 2009
07:11

Ptejte se našich hostů na Facebooku! To vybízel několikrát během nedělního vysílání svého pořadu moderátor Václav Moravec. Proč dělal na veřejnoprávní televizi takovou reklamu soukromému podniku?

ČT v tom žádný problém nevidí. Jestli ale nebyl porušen zákon, o tom bude rozhodovat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Moravec jako by svými pobídkami, aby diváci posílali dotazy přes Facebook, naháněl této sociální síti návštěvníky.

Takovou reklamu by si jiný server musel tvrdě zaplatit. „Při extrémním výkladu se dá vše považovat za reklamu,“ odmítá ale Moravcovo pochybení šéf Rady pro ČT Jiří Baumruk.

Podobně ho brání i mluvčí ČT Ladislav Šticha: „Facebook je nejrozšířejnější a nejpopulárnější sociální síť.“ Rada pro televizní a rozhlasové vysílání si ale není tak zcela jista, že bylo vše v pořádku. „Projednáme to na příštím zasedání za 14 dní,“ řekl Blesku místopředseda rady Milan Bouška.

 

madriska ( 26. srpna 2009 15:10 )

Nevím, co vedlo tak zkušeného moderátora ke kontroverzní propagaci facebooku. Sleduji diskuse na facebooku již hodně dlouho a jejich obsah mě utvrzuje v přesvědčení, že slouží k vymývání mozků mladých lidí bez vlastního názoru. Zejména se to projevilo v televizi, kam byl pozván organizátor stávky proti státním maturitám. Měl naučených pár klišé ,ale sám nebyl schopen vlastními slovy vyjádřit co konkrétně a proč mu vadí na státních maturitách. Jen dokola opakoval pár naučených frází. Bylo to tak ubohé.Jeho slovní zásoba byla mizivá a právě u takových lidí , bez názoru s nějakým komplexem má facebook úspěch.

lipno ( 26. srpna 2009 12:41 )

ale podle mně je to nezisková organizace, takže...

karlos ( 26. srpna 2009 08:02 )

Zrušit ČT a Radu si mohou vzít sebou.

cert ( 26. srpna 2009 07:12 )

ČT porušuje svůj vlastní kodex jako na běžícím pásu. A jedná se o mnohem hrubší porušení. Slavná zpolitizovaná rada ČT vše zametá pod koberec a začne řešit až takovouhle marginálii.

Zobrazit celou diskusi