Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražské Veletržní ulice se otevře do čtvrteční půlnoci

Reportérka Blesku sedla za volant a vydala se do hustého pražského provozu vyzkoušet nejlepší objízdné trasy v okolí Veletržní
Reportérka Blesku sedla za volant a vydala se do hustého pražského provozu vyzkoušet nejlepší objízdné trasy v okolí Veletržní  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, pes - 
19. srpna 2009
21:10

Nejpozději do čtvrteční půlnoci skončí oprava Veletržní ulice v Praze. Ulice byla v úseku mezi třídou Dukelských hrdinů a Letenským náměstím od 11. července uzavřena.

Průjezdná byla pouze v jednom směru pro sanitky a dopravní obsluhu. Důvodem byla oprava inženýrských sítí.

Podle tiskového oddělení magistrátu jsou už všechny plánované opravy v ulici hotové, například teplárny místo opustily už minulý týden. Od té doby bylo potřeba ještě položit živičný povrch na silnici a obnovit dopravní značení.

Ve Veletržní ulici se uskutečnily celkem čtyři akce. Obnovu si vyžádal především místní parovod, který byl v havarijním stavu. Podle některých médií byl stav parovodu tak špatný, že hrozilo jeho prasknutí. Opravovaly se také vodovodní řady, vyměněn byl plynovod a kabel, který slouží dopravním systémům.

"Teď ještě bude pokračovat výměna kabelu pro dopravní systémy v koordinaci s obnovou chodníků, ale to už automobilovou dopravu neomezí. Stavební činnost by ve Veletržní ulici měla skončit do 18. září," uvedl radní Radovan Šteiner (ODS).

Uzavírka několikrát zkomplikovala dopravu v Praze. Samotnou Veletržní totiž podle údajů magistrátu projede denně 25.000 aut.

Po skončení prací se chce do úprav ulice pustit také Praha 7. Ulice bude zúžena, přibude zeleň a parkovací místa. Práce by měly podle dřívějších odhadů trvat tři až čtyři měsíce, hotovo však prý bude do konce roku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi