Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pád Cessny 172: Na místě tragédie lidé zapalují svíčky

Autor: rvs - 
19. srpna 2009
14:26

Prázdninový odpočinek u řeky Otavy na okraji Strakonic narušila v neděli dopoledne děsivá tragédie. Při pádu jednomotorového letadla Cessna 172 tam zemřeli tři lidé. Na místě neštěstí nyní lidé pokládají květiny a zapalují svíčky.

Tragédie, která se na břehu Otavy stala, je i po několika dnech stále hrozivě přítomná. Přestože vrak letadla už dávno technici odvezli na expertýzu, ještě nyní jsou mezi balvany, kterými je zpevněn břeh řeky, vidět kusy rozbitého trupu letadla a střepy skla.

Lidé, kteří bydlí v okolních chatkách a v nedalekém kempu, si na otřesný zážitek jasně pamatují. "Ten pád jsme sice neviděli, ale slyšeli jsme zvuk, jak se lámou větve a pak tu ránu, když to spadlo. " vypráví nám pan Hurych, který tráví s rodinou dovolenou v chatě přímo naproti místu nehody. Od pádu letadla ho dělila pouze řeka. "Hned jsme volali záchranku. Chtěli jsme těm lidem běžet na pomoc, ale před námi už se k nim dostali vodáci," říká.

Z dějiště leteckého neštěstí se stalo improvizované pietní místo. Přímo okolo vede frekventovaná cyklostezka a skoro každý z lidí, kteří tudy projíždějí, se aspoň na chvíli zastaví, někteří zde zapálí za oběti nehody svíčku, nebo položí květiny. Lidé ve Strakonicích na osudný let Cessny 172, který navždy ukončil tři lidské životy, hned tak nezapomenou.


Poslední rozhovor s pilotem letadla smrti. Čtěte ZDE.

VIDEO: Reportéři Blesk.cz vyzkoušeli 'Let smrti' ze Strakonic na vlastní kůži.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi