Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

EXKLUZIVNÍ FOTO letadla smrti z Otavy!

Autor: INT, jos - 
18. srpna 2009
12:10

Přestože nedělní nehodu letadla nad Strakonicemi teprve vyšetřuje letecká inspekce, odborník na letectví Pavel Mácha přišel se šokujícím prohlášením. Podle něj pochybili lidé kolem strakonického aeroklubu! Ten se však brání, tvrdí, že jeho členové dodržovali přísné bezpečnostní předpisy.

"Cesna byla stařičká mašina z letiště Strunkovice u Písku," píše Mácha na serveru aeronovinky.cz. Podle něj je možné, že po vysazení motoru pilot nezvládl nouzové přistání.

Otava zažila tragédii Otava zažila tragédii | Foto Blesk - V. Hradská

381584:gallery:true:true

V tomto stroji zemřeli v neděli tři lidé!

"Fakta ukazují na to, že došlo palivo těsně před přistáním. Pokud byl stroj natankovaný po "špunty“ a měl vydržet ve vzduchu 3,5 hodiny, ale kvůli stáří stroje a vysokému opotřebení mohl mít zvýšenou spotřebu paliva. Pokud pilot tento fakt ignoroval a spoléhal na časovou výdrž místo na indikátory stavu paliva, pak zde bude nejpravděpodobnější příčina nehody," domnívá se Mácha.

Blesku.cz se podařilo získat i vyjádření jednoho z členů vedení Aeroklubu Strakonice Miloslava Fišera. Podle něj tvrzení Máchy není pravdivé a palivo při osudném letu v žádném případě nedošlo. "Na všechny vyhlídkové lety existují přísné předpisy," uvádí dále Fišer. A co bylo tedy skutečnou příčinou pádu letadla? "Nevím, šetří se to," dodal Fišer.

Svědek rodinné tragédie: Holčička (10) plakala a volala maminku

Více o celé tragédii čtěte ZDE!

Majitel aeoroklubu neměl povolení k provozování vyhlídkových letů, tvrdí expert

Navíc Mácha dodává, že strakonický aeroklub nejspíš nemá povolení k provozování vyhlídkových letů!

Malé aerokluby kvůli směrnici Evropské unii mají omezení při pořádání vyhlídkových letů. Snaží se ale tuto směrnici obejít pořádáním tzv. fotoletů!

V čem je problém? EU se rozhodla v polovině června 2008 přeřadit vyhlídkové lety z kategorie leteckých prací, do kolonky letecké dopravy, jejíž provoz vyžaduje řadu drahých opatření.

Podle nových pravidel tak klub musí například zajistit, aby letadla kontrolovali jen speciálně vyškolení mechanici, kteří mají zvláštní licenci. Ale to stojí poměrně velké peníze! Aerokluby tak obešly nařízení EU a pořádají tzv. fotolety. Ve skutečnosti se ale jedná o stejnou službu, jako je klasický vyhlídkový let.

Ředitel sekce letových standardů při Úřadu pro civilní letectví Viktor Nath Blesk.cz řekl: "Pokud někdo záměrně snižuje standard při letecké dopravě, tak je to špatné a může to být nebezpečné. Pokud jsme v Evropské unii, tak bychom směrnice EU měli dodržovat. Vyhlídkové lety a tzv. fotolety jsou dvě odlišné záležitosti a platí pro ně odlišná pravidla."

Vyhlídkový let: Vyhlídkové lety patří mezi dopravní letectví. Letadlo prohlíží mechanik se speciální licencí. Vyšší nároky na standard.
Fotolet: Fotolety patří mezi letecké práce. Letadlo prohlíží mechanik s běžnou licencí. Nižší nároky na standard.

Vyjádření strakonického aeroklubu k celé záležitosti se během pondělního dopoledne získat nepodařilo - jejich telefon je odpojen...

lauda ( 19. srpna 2009 04:39 )

Drzost? To se má jako přijít optat hnidopicha jako seš ty? Neff ti nevyšel, to máš blbý že tam zrovna pan Mácha publikuje, anglicky asi moc neumíš jinak bys věděl že runryder je server o hračkách a ne raálných vrtulnících a pan Mácha se tam chodí bavit. Každej rád něco jíného. Mácha vrtulníčky, ty chlapečky A do třetice 15 let stará relace pátrání po nezvěstném Máchovi je úlet největší. Nevím jak tobě, ale mě se Mácha při pohledu na aeronoviny.cz a půst.cz zdá spíš nějak moc živej Asi někde soudruzi z NDR udělali chybu tak je znovu upozorni jako už jsi to (a nejen ty) udělal několkrát Brou a pozdravuj Mata na glidingu

pepah ( 18. srpna 2009 21:25 )

Na Vás opravdu nemá význam reagovat. Já zřejmě narozdíl od Vás na stránkách Ministerstva vnitra umím hledat a umím také na jiném linku číst anglicky včetně celé diskuze. Pan Mácha se stal skutečně oblíbencem internetu i v USA. A je tam i pěkné, že je na pana Máchu vypsaná odměna pár set dolarů. A těch jeho IP adres,zajímalo by mě k čemu mu asi jsou Asi aby mohl vystupovat pokaždé pod jiným nickem.A že opravdu dnes přestal tento link http://mkcr.aeroomni.com/clovek/galnen.html fungovat je skutečnost a jestli jen náhodou nechám na Vaší fantazii diváka detektivek.Ono na těch stránkách pokud je umíte najít je toho dost a dost.Opravdu si myslím že jste Mácha a nebo jeho skvělý přítel,který asi stále netuší co je zač.Kdyby byl frajer,tak nebude žít jen na internetu a přijede do ČR,moc lidí by ho rádo po takové době vidělo. A už vůbec nechápu kde bere pořád tu drzost se vyjadřovat k létání v ČR.Tím to ukončuji,budu se raději věnovat jiné zábavě než tady řešit tyto nesmysly s Vámi.

lauda ( 18. srpna 2009 20:51 )

Police FBI a záhadně nefungující linky. Už tu chybí jen Paorubek a ufoni Co takhle jít večer dřív spát místo sledování americkejch detektivek?

pepah ( 18. srpna 2009 16:15 )

Jak zvláštní,že tento link http://mkcr.aeroomni.com/clovek/galnen.html přestal během 2 hodin záhadně fungovat,ale google ho pořád ještě najde jako pátou položku po zadání Pavel Mácha. Ani se nedivím,když tam bylo napsáno kolik dluží Strakonickému aeroklubu.To by pak vyjádření tohoto experta ztratily na váze.A jediný kdo se skrývá před policií je pan Mácha (a už dost dlouho).Stačí se podívat na stránkách MVČR na osoby v pátrání a zadat Pavel Mácha.Potrefená husa se vždy ozve.Ono se nakonec o jeho osobu zajímá či zajímala FBI v jeho současném utečeneckém působišti.Pane Lauda mě neustále dokazujete,že jste Mácha sám.Místo toho aby si všichni vzali jako z každé nehody poučení tak jen budete házet špínu a třeba se ukáže,že šlo o blbou technickou závadu.Opravdu bych to nechal na UZPLN a ne na rádoby odborníkovi Máchovi,ten je už úplně mimo realitu ČR.P.S.se Strakonickým aeroklubem opravdu nemám nic společného...

lauda ( 18. srpna 2009 15:40 )

Aha takže strakonický plachtař z gliding.cz? Proto to okopávání kotníků pana Máchy. Tohle hoši asi pod koberec nezametete. Ten link nefunguje, ale pokud je pan Mácha opravdu znalec poměrů ve Strakonicích, rozbere vás tam do posledního chlupu a už si moc nepolítáte. Zametený dvě mimořádky pod koberec z toho jedna s těžkým zraněním s trvalými následky to je opravdu silné kafe. Ten Přibil to je tam nějaká strakonická mafie že se mu daří průsery krýt před policí i inspektory?? Inspektoří letectví o tom opravdu nevědí nebo jen dělají že nevědí?

Zobrazit celou diskusi