Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koncert Madonny zkomplikuje dopravu!

Autor: ČTK, val - 
12. srpna 2009
12:23

Velkolepý koncert americké popové královny Madonny se už blíží. Kvůli akci bude ve čtvrtek omezena doprava na Chodově. Kvůli fanouškům své spoje posílí MHD a vstupenka na koncert bude sloužit i jako jízdenka.

Kvůli bezpečnosti fanoušků budou zúženy ulice Chilská a Roztylská, které vedou od metra Chodov a Opatov, auta tam budou svedena ze čtyř do dvou jízdních pruhů. Uzavřen bude sjezd z dálnice D1 do Chilské ulice, do okolních obytných zón budou moci vjíždět od 09:00 pouze místní obyvatelé nebo podnikatelé.

Lidé, kteří se na koncert vypraví, musí počítat s omezeným množstvím parkovacích míst. "Parkovací kapacity jsou velmi omezené. Na koho místo nezbude, bude strážníky městské policie odkloněn zpět na dálnici ve směru z Prahy," upozorňuje mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Vstupenka na koncert bude zároveň platit jako celodenní jízdenka v MHD, neplatí však ve vlacích, na přívozech a v příměstských linkách.

V době největšího návalu, tedy po skončení vystoupení, pojede metro každých 120 až 150 sekund. Očekávaných 40.000 fanoušků je podle Cibulky metro schopno přepravit během jedné hodiny.

Dopravní podnik také posílí noční tramvajové linky, aby se fanoušci dostali do vzdálenějších částí Prahy. Kapacitu svých spojů navýší i České dráhy.

Na místo koncertu, který se koná v lokalitě Na Jelenách v přírodním amfiteátru u dálnice D1, mohou lidé dojít ze stanice metra Opatov nebo Chodov podle toho, jaký lístek si koupili.

Do areálu si s sebou fanoušci nemohou brát zbraně, fotoaparáty, kamery, ale ani deštníky či skleněné i plastové láhve s vodou. Doma také musí nechat domácí mazlíčky.

Areál bude otevřen od 16:30. Koncert začíná v 19:00 vystoupením DJ Paula Oakenfolda, po něm přijde hlavní hvězda večera Madonna. Předpokládaný konec je podle pořadatelů ve 22:00, policisté předpokládají, že akce skončí ve 23:00.

Zobrazit celou diskusi