Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Brně našli dělníci v teplovodní šachtě lidskou kostru

Lebka kostry, která byla nalezená v brněnské šachtě teplovodu
Lebka kostry, která byla nalezená v brněnské šachtě teplovodu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
11. srpna 2009
10:37

Dělníci objevili v pondělí v teplovodní šachtě v brněnské Popelákově ulici lidskou kostru. Podle policie může jít o bezdomovce. Příčina smrti není známa.

Ostatky byly převezeny na soudní lékařství. Tělo muselo být v šachtě celá léta, řekla mluvčí brněnské policie Andrea Procházková.

Kostru našel dělník při vyklízení teplovodní šachty. Nejprve spatřil starý kabát, v okamžiku, kdy ho zdvihnul, vypadla z něj lidská lebka a další ostatky, popsala událost mluvčí.

Kosti jsou v tak špatném stavu, že si přivolaný lékař netroufl odhadnout příčinu smrti, věk mrtvého ani to, jak dlouho v podzemí čekaly ostatky na odhalení.

Možnost dopátrat se původu zemřelého dává jeho lebka. Na první pohled je totiž patrné, že je v ní pravidelný otvor. "Může jít o následek úrazu, ale také o pozůstatek po lékařském zákroku. To musíme teprve zjistit," doplnila mluvčí.

Teplovodní šachty jsou častým útočištěm bezdomovců. Úkryt v nich hledají zejména v zimě. Podle nedávného sčítání bezdomovců žije v Brně přibližně 600 lidí bez střechy nad hlavou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi