Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

"Mašinfíra" Stanislav Gross: Kupuje akcie a staví vilu

Autor: INT, val - 
10. srpna 2009
15:18

 

Bývalý mašinfíra, expremiér a teď advokát Stanislav Gross (38) se topí v penězích! Za babku kupuje levné akcie na burze. V Praze-Slivenci staví palác za 25 milionů. V Česku plánuje zkoupit, co se dá. A sám říká: "Mám tolik, že už nemusím pracovat"!

Stanislav Gross si žije jako nikdy předtím. Investuje desítky milionů a zdá se až neuvěřitelné, že v době, kdy probíhá ekonomická krize, on prosperuje a vydělává ohromné sumy.

Gross do akcií prý investoval desítky milionů. Ty získal z podivné koupě a prodeje akcií Moravia Energo, které mu vynesly 80 milionů. „Musím říct, že staré pořekadlo "nejlépe se nakupuje, když ostatní prodávají" se mi vyplatilo,“ řekl Gross MFD o svých spekulacích na burze. Jaké akcie nakoupil, prozradit nechce.

"Investoval jsem do dvou společností. Víc o tom nechci mluvit.“ Stejně tajemný je i pokud jde o skupování nemovitostí. "Pořád se zaobírám nějakými nemovitostmi. Je několik projektů, které sledují, ale zatím jsem žádný nerealizoval," řekl Gross.

Dobrý kup však Gross udělal už tím, že si vloni pořídil dům ve Slivenci. "Až se dostaví jižní obchvat Prahy, cena nemovitostí ve Slivenci určitě stoupne," myslí si realitní makléřka Petra Kolářová. Dům, který Gross koupil, však už nestojí. Místo něj bagry vyrývají místo pro rozsáhlou vilu.

„Bagry a dělníci jsou tu každý den, Grossovy jsem tu ale ještě neviděla," řekla Blesku žena ze sousedství. Grossova atypická vila se třemi podlažími má stát na ploše 400 metrů čtverečních a její hodnotu odborníci odhadují až na 25 milionů korun.

Zhodnotil se mu i byt na Floridě a jelikož peněz má více něž dost, chystá se v nakupování nemovitostí pokračovat. Říká: "Nejlépe se nakupuje, když ostatní prodávají."

Gross v rozhovoru okomentoval i své bývalé spolustraníky. "Paroubek není zapšklý člověk, jak může působit podle fotek, ani tak zahleděný do sebe, jak je někdy prezentovaný. Rath je divočák, který je v nějakou chvíli užitečný, je jindy zase dobré sevřít do nějaké těsnější obory.

marceska1 ( 11. srpna 2009 11:34 )

Opravdu nechápu, jedni nadáváte na rezim pred 20 lety viz clánky 20 let od revoluce, tady zase nadáváte na to, co se deje ted.....Ale jste svobodní a tak jste si volili a volíte koho chcete, tak si nestezujte a neco delejte......

warumfernet ( 11. srpna 2009 10:11 )

Je přece" za vodou"!!! Jedině jít požádat soudruhy Kočárníky, Tošovský, Ježky, Češky, Stránský, atd... po kterejch se slehla zem (Švajc - to jejich země zaslíbená), jestli by nám nemohli něco z těch stovek miliard vrátit. O Kožených, Salcmanech, Stehlících, atd. ani nemluvě.. A pokud vím, tak to hlavní zhasnutí tady někdo řídil..., nebudu jmenovat. Tady ti Grossové, Snopkové, atd..z ČSSD - to už jsou jenom příštipkáři.

warumfernet ( 11. srpna 2009 09:58 )

spekulacemi se u nás bohužel vydělává více než poctivou prací a zakázané to není. Gross, sice pošpinil svým jednáním ČSSD, ale na rozdíl od bezpáteřních exotů Topánka, Dalíka, Kalouska, atd..., rezignoval na premiéra a i na politiku.

derek ( 11. srpna 2009 02:15 )

Ale víme korupcí od lidí typů Babiš, Chrenek apd. Za to že jim zachránil byznys ze státních peněz.Grosse platí Chrenek a Paroubka ruská mafie. Každy politik je placen a modus operandi je stejný. Peníze na učet na cizí jmeno nebo na fiktivní společnost. Toho je moc a moc.

derek ( 11. srpna 2009 02:10 )

Babiš dostal 3 miliardy ze státní kasy naši,, uspěšní miliardáři,,. Tak mu poslali na oplátku 250 000 000 Kč. Celá ČSSD je prolelá korupcí i strejda Bublan je koupenej. Ono konec zločinců u nás znamená zatknout u nás celou politickou scenu. Paroubka,Topola a zbytek korupčníku s Filipem,Svobodou a Kalouskem v čele.

Zobrazit celou diskusi