Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Libeňský most se podrobí rekonstrukci, provoz bude omezen!

Libeňský most
Libeňský most  (Autor: Blesk – Petr Merta, Jiří Hadač)
Autor: ČTK, jos - 
8. srpna 2009
11:25

Kvůli opravě pražského Libeňského mostu bude od 14. srpna od 20:00 do 23. srpna přerušen provoz tramvají v úseku Dělnická - Palmovka. Částečně bude omezen i automobilový provoz.

Most je ve velmi špatném technickém stavu, od poškození velkou vodou v roce 2002 čeká na opravu. Kvůli tomu nyní nesmí na most vjíždět nízkopodlažní tramvaje, které jsou těžší než běžné tramvaje.

Výluka se dotkne tramvají číslo 1, 3, 12, 14, 15, 25 a 54, některé z nich se budou v zastávce Dělnická proměňovat z jedné linky v jinou.

"Budeme zvyšovat nosnost mostu, vybetonovávat tři pilíře, dva na holešovické straně a jeden na straně k Libni a Palmovce. Pilíř se zespoda vyztuží, otevře se vozovka, nalije se tam beton, pak tam dva dny nebude moct jezdit doprava," řekl mluvčí TSK Tomáš Mrázek. Podle něj byla podobná technologie nedávno použita při opravě Lanového mostu na Jižní spojce.

Hlavní město slibuje, že most brzy kompletně rekonstruuje. Podle Mrázka je pravděpodobné, že most bude stržen a nahrazen novou, o pět metrů širší stavbou.

Město tedy nejprve opraví současný Libeňský most a pak jej strhne. Podle Mrázka ale není plánovaná oprava zbytečná. "Není jasné, kdy celková rekonstrukce začne. Nemůžeme ten most nechat dostat do takové stavu, že by se tam musel úplně zakázat provoz," dodal Mrázek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi