Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sekačka připravila srnku Gábinku o nohu

Autor: žig - 
7. srpna 2009
22:35

Pouhý týden radostného běhání si mohla užívat malá srnka na Svitavsku. Když odpočívala a čekala na svoji maminku najela na ní při sečení trávy sekačka chalupáře a těžce ji poranila přední pravou nožičku.

Už se ji nepodařilo zachránit. Zmrzačená srnka dostala podle veterinářky, která ji ošetřila jméno Gábinka a našla nový domov v záchranné stanici Zelené Vendolí.

Když se v záchranné stanici dozvěděli, že srnce vzala nohu zahradní sekačka, nechápali, jak je možné si zvířete při sekání trávy nevšimnout. Po nedávné tragédii dvou malých dětí, které těžce zranila sekačka, je už ale nic nepřekvapuje.

„Za dobu 25 let, co jsem tady, jsem se ale s takovým případem nesetkal,“ přiznává provozovatel útulku Josef Zelený. Mládě se naštěstí se svým hendikepem brzy srovnalo. Po deseti dnech se začalo opět stavět na nohy, teď si i bez nožičky vesele poskakuje ve svém výběhu. „Máme jen obavy, aby jí tím nevybočila páteř, takže možná dostane protézu,“ uvažuje Zelený.

luccc ( 31. srpna 2009 10:04 )

Prosím vás všechny - máme srnečku, které amputovali zadni nožičku, bohužel amputace byla velká a protéza je nutná. Potřebovali bychom radu, jak protézu vyhotovit. Kdyby jste náhodou někdo znal toho pána, který má již s tímto zkušenost, prosím napište mi na e-meil jablko33333@seznam.cz . Budu Vám za to velmi vděčná. L.

sarahpentium ( 8. srpna 2009 10:12 )

Dojemný... Srnka je šikulka a držím pěsti, aby se povedlo zařídit i tu protézu

diskutujici ( 7. srpna 2009 23:40 )

Stejni magori na tech sekackach, jako ti na tech ctyrkolkach. Jedu a kdo je vic....? Slepi, hlusi.....

quasimodo ( 7. srpna 2009 23:28 )

Je to smutne ale proteza? to uz je ujety. Vyplacnou se ze svyho rozpoctu a pak budou zebrat. srnecka uz se stejne nevrati do prirody, tak o co jde. kolik lidi je s krivou pateri? tuny. tohle je srnecka, ktera zustane mazlickem spousty lidi a ve finale ji nebude spatne. Pokud by ji nejakou protezu zaplatil majitel/ublizitel ( i kdyz za to nemuze) tak ano, ale proc to ma platit moje babicka? nesmys

Zobrazit celou diskusi