Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bouřky už jsou v Česku: Na Benešovsku ohrozily 160 dětí!

Bouřka umí vyčarovat uchvatnou podívanou!
Bouřka umí vyčarovat uchvatnou podívanou!  (Autor: Foto pro Blesk - Pavel Mikule (čtenář))
Autor: ČTK, šim - 
2. srpna 2009
19:48

Bouřky jsou už v Česku. Z jižních Čech směrem k severovýchodu země se blíží silné bouřky s krupobitím, přívalovými srážkami a silným větrem. Zasáhly už i Středočeský kraj.

Nebezpečí v této souvislosti hrozí hlavně Středočeskému, Plzeňskému, Jihočeskému kraji a Vysočině, sdělil Český hydrometeorologický ústav.

Co dělat při bouřce? Čtěte zde!

Středočeští hasiči již registrovali celou řadu výjezdů, nejvážnější situace je ve Strojeticích na Benešovsku, kde musí být evakuováno 160 dětí z tábora. V obci Ostrov na Příbramsku zase zaplavil rozvodněný potok náves, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

"Děti z tábora odvezou čtyři avie, v současné době se jim hledá náhradní ubytování v blízkých školách," řekl mluvčí. Evakuaci se nevyhnou zřejmě ani někteří obyvatelé Ostrova. "Hasiči jsou v současné chvíli samozřejmě na místě. Voda z potoka tam napáchala velkou spoušť," podotkl mluvčí.

Nejpostiženějšími částmi středních Čech jsou kromě Benešovska a Příbramska také Kutnohorsko, Kladensko a okolí Prahy. Hasiči v průběhu odpoledne zaznamenali celou řadu výjezdů. "Jezdíme především ke spadlým stromům. Některé jsou napadané přes silnice nebo dráty elektrického vedení. Výjezdů bylo během odpoledne mnoho," uvedl mluvčí s tím, že zatím nemá informace o žádných zraněních.

ČHMÚ před intenzivními bouřkami varoval již v sobotu a jejich výstraha platí až do pondělních ranních hodin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi