Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Expert na sekačky tvrdí: Sekáte před dětmi? Je to zakázané!

Odborník na travní sekačky Zdenek Ešner
Odborník na travní sekačky Zdenek Ešner  (Autor: Blesk - Jan Doležal)
Autor: Jan Doležal - 
29. července 2009
05:00

Jak mohla pětiletá holčička ve Veltrusech na Mělnicku zranit motorovou rotační sekačkou svého brášku (2)? Odborník na travní sekačky Zdenek Ešner si to nedokáže vysvětlit.

Už několik dní se snaží najít odpověď na to, proč se takové neštěstí stalo. V jednom má ale jasno: sekat v blízkosti dětí se nesmí!

Zdenek Ešner z Okřínku u Poděbrad se v sekačkách na trávu vyzná. Téměř třicet let stroje vyráběl a už osm roků je prodává. „Přemýšlím, jak se taková tragédie mohla stát, vždyť nože u motorových rotačních sekaček jsou zakrytované a není možné, aby se k ním cokoli dostalo, natož dětské končetiny,“ tvrdí prodejce. Každý návod k obsluze motorové rotační sekačky navíc podle něj zakazuje sekání, když jsou v blízkosti děti. „To co se stalo, zapříčinila podle mě nešťastná souhra náhod,“ míní Ešner.

Chlapeček, kterému sekačka amputovala pravou nohu v kotníku a na patě levé nožičky mu způsobila hluboké tržné rány, je stále v pražské motolské nemocnici. Lékaři mu levou nohu zachránili, o pravou ale bohužel přišel. „Jeho stav je stabilizovaný, ale protože malý pacient je teprve dva dny po náročné operaci, tak je pod neustálým dohledem anesteziologů,“ potvrdila včera Blesku mluvčí nemocnice Eva Jurinová.

Podrobnosti o tom, jak mohlo k tragédii dojít, čtěte ve čtvrtečním tištěném Blesku!

i626 ( 29. července 2009 10:09 )

..by to byla ve chvíli, kdyby se zkratem otevřely dveře od garáže kolem které jde cvičená cirkusová opička co by tu sekačku nastartovala, ta by se rozjela a chudák kluk by jako na potvoru před tou garáží upadl. To je nešťastná a ujetá souhra náhod. Za tohle může jednoznačně idiot otec, prvek náhody tam nehraje nejmenší roli.

pavulon ( 29. července 2009 09:06 )

Děti ale potřebují občas nasekat ...

Zobrazit celou diskusi