Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapečkovi (2) usekla nohu sekačka: Policie chce vyslechnout svědky

Autor: šim, ČTK - 
28. července 2009
12:05

AKTUALIZOVÁNO: Stav chlapečka, kterému ve Veltrusech v neděli zahradní sekačka amputovala nožičku, se lepší. Začal sám dýchat. Středočeská policie chce vyslechnout svědky, kteří by mohli přispět k objasnění případu.

Otec by mohl být obviněn z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s vážnými následky. "Případ je v průběhu vyšetřování. Sekačka byla poslána na expertýzu a v současné době sháníme důkazní materiál a chystáme se vyslechnout svědky," řekl pro Blesk.cz Pavel Truxa, tiskový mluvčí středočeské policie.

O pravou nohu chlapec přišel. Operace levé nohy ale byla úspěšná a lékařům se jí podařilo zachránit. Nyní lékaři odpojili dvouletého chlapečka od dýchacího přístroje a jeho stav se zlepšuje. "Jeho stav je stabilizovaný a o dalším postupu při léčbě se lékaři dohodnou během tohoto týdne," informovala nás mluvčí nemocnice Motol Eva Jurinová.

Celý případ byl zřejmě zčásti zaviněn nepozorností rodičů, zčásti nešťastnou náhodou. Podle informací Blesk.cz totiž sekačku ve chvíli neštěstí řídilo pětileté dítě. Středočeská policie tuto verzi potvrdila. Také Česká televize uvedla, že se sekačkou pracoval otec, který ji na okamžik půjčil pětileté dceři. Mladší bratr jí pak údajně vběhl do cesty.

"Došlo k úplné amputaci dolní končetiny v oblasti kotníku. Amputát jsme zajistili. Byl přivolán vrtulník, který chlapce okamžitě transportoval do nemocnice," řekla nám bezprostředně po nehodě mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Záchranka z Kralup nad Vltavou na místo dorazila za šest minut. Po příjezdu záchranářů byl chlapec při vědomí a oběhově stabilní. Záchranáři mu podávali analgetika proti bolestem a zahájili infuzní terapii.

Na patě druhé nožičky měl chlapec sečné poranění. Dispečerky linky 155 po telefonu radili rodině, jak zastavit krvácení a jak sterilně zajistit a ledovat amputovanou část nohy, aby ji mohli záchranáři zajistit a transportovat do nemocnice.

Jedná se o druhou podobnou událost jen v několika dnech. V Zábeštní Lhotě na Přerovsku se tříleté dítě dostalo pod zahradní minitraktůrek, který mu amputoval nohu a ruku. O tragédii jsme vás informovali ZDE!

blbostzabiji ( 30. července 2009 17:46 )

Jojo, to je pak na houby, když dětí je hodně ..........jak to má ten "Bůh" všechno stihnout, leda by se rozkrájel . Kdo by se pak divil, že se stanou i takový věci, že? Holt, nemá každej takový štěstí, jako vy, že má chůvu BOHA. Já si teda děti raději hlídala sama, takže můžu poděkovat SOBĚ, že jsou živý a zdravý a myslím, že tu zodpovědnost by měl radějii převzít všichni rodiče sami na sebe,ne? Promiňte, ale kecy o bohu mě v takovýchto případech dokáží rozpálit do běla.......

blbostzabiji ( 30. července 2009 17:38 )

Rodičové mají zřejmě IQ jako náš přítel PLOUTEV. Opravdu to hraničí s demencí. Bohužel, těm posekanejm klučíkům už to zdraví nevrátí.

blbostzabiji ( 30. července 2009 17:36 )

No jo.................ježíš kristus tady ještě chyběl

blbostzabiji ( 30. července 2009 17:35 )

Koukám, že jedinej vhodnej adept k posekání, jseš ty. Meleš ho*na, brouku.

vinnetouvi ( 30. července 2009 15:15 )

A taky jsou tak bl.bé po Tobě (PLOUTEV)? Také takoví citové de.menti, vulgární a hrubí, nemluvě o gramatice na úrovni zvláštní školy?

Zobrazit celou diskusi