Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bouřka, která se přehnala Libereckem, zabíjela!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, jos - 
24. července 2009
07:50

Po tropickém počasí zasáhly k ve čtvrtek večer Česko bouře doprovázené silným větrem. Nejtragičtější následky měly v Hrádku nad Nisou na Liberecku, kde zahynula pětasedmdesátiletá žena.

V parku na ni spadly větve ulámané silným větrem. Ve Stvolínkách na Českolipsku zřícený strom těžce zranil chlapce. Na Liberecku, v Praze a ve středních Čechách přerušily spadané stromy železniční dopravu.
Železničáři nasazují na některé trasy náhradní autobusovou dopravu, vlaky nabírají velká zpoždění.

Na Liberecku porazila bouřka s vichřicí desítky stromů a poničila dráty elektrického i telefonního vedení. V Harrachově zasáhl plechový reklamní poutač do hlavy ženu, která skončila v nemocnici - není ale v ohrožení života. Na Semilsku vyhlásila policie dopravní kalamitu, stromy přehradily na řadě míst silnici z Harrachova do Jilemnice a Vrchlabí.

Také ve středních Čechách vyjížděli záchranáři k lidem, které zranily padající větve a stromy. V Županovicích na slapské přehradě se převrátila loďka s pěti lidmi. Záchranáři ošetřili čtyři podchlazené osoby, jeden člověk se pohřešuje.

V Bradkovicích na Kladensku blesk uhodil do zastávky a zranil dva chlapce, kteří se v ní schovali - třináctiletý chlapec utrpěl popáleniny hrudníku, o rok starší hoch přestal po úderu blesku slyšet.

V Praze zasahovali hasiči u téměř 80 případů. V naprosté většině šlo o popadané stromy a větve, hasiči ale také čerpali vodu z několika sklepů. Na Kobyliském náměstí v Praze strhl vítr střechu katastrálního úřadu. Nikdo přitom nebyl zraněn.

siroky11 ( 24. července 2009 09:25 )

To snad nemyslíte vážně? Tato modrá hromada demokratického hnoje???

Zobrazit celou diskusi