Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Papež upadl na dovolené. Je po operaci!

 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pes - 
17. července 2009
13:59

Papež Benedikt XVI. utrpěl lehkou zlomeninu pravého zápěstí, když upadl v horské chatě na severu Itálie, kde trávil část dovolené. Musel proto být pod celkovou narkózou operován.

Musel proto v pátek navštívit pohotovost v nemocnici ve městě Aosta, oznámil mluvčí Vatikánu Federico Lombardi. Zde byl pod celkovou narkózou operován. Jde o první známý zdravotní problém dvaaosmdesátiletého papeže, který nastoupil do úřadu 19. dubna 2005.

Papežovi bylo v nemocnici zrentgenováno pravé zápěstí a lékaři zjistili lehkou zlomeninu. Poté byl pod celkovou lehčí narkózou operován. Ještě předtím podrobili lékaři papeže vzhledem k jeho věku komplexní kontrole.

Vatikán oznámil, že papež ráno jako obvykle sloužil mši, pak posnídal a poté se vypravil do nemocnice. Nehoda se stala ve čtvrtek večer, když upadl ve svém pokoji. Tento zdroj, který citovala agentura ANSA, vyloučil, že se Benediktovi udělalo v noci špatně, a proto upadl. Podle zpravodaje televize SKY TG24 papež uklouzl, když vycházel z koupelny.

Benedikt XVI. zahájil svou letní dovolenou v horské chatě poblíž vesničky Les Combes di Introd v kraji Valle D'Aosta v pondělí. Stráví tam dva týdny a pak se odebere do svého letního sídla, apoštolského paláce v Castel Gandolfo.

hani ( 17. července 2009 13:00 )

Lepe odpocivat kazdy rok v jinem meste - jine jidlo, jine lide a jiny geny. Lepe ne zit tam kde zije nemocny clovek a moc stary. Papa Pavel 2 ne byl zdravy. Lepe odpocivat z mladymy, zdravymy. Kde nejsou genuv nemoce.

Zobrazit celou diskusi