Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taxikář z Ostravy získal titul Gentleman silnic!

Otec pětiletého syna Július Adámy (33) při záchraně cizího život ani chvíli nezaváhal. Vysloužil si tak gentlemanský titul udělovaný policií a Českou pojišťovnou
Otec pětiletého syna Július Adámy (33) při záchraně cizího život ani chvíli nezaváhal. Vysloužil si tak gentlemanský titul udělovaný policií a Českou pojišťovnou  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: Pavel Čempěl - 
14. července 2009
15:44

Zvládá dvě zaměstnání, a když je třeba, blýskne se hrdinským skutkem. Július Adámy (33) z Ostravy se včera stal třiapadesátým držitelem titulu 'Gentleman silnic'. Zachránil zraněného spolujezdce (20) z hořícího auta.

"Slyšel jsem sténání a volání o pomoc," připomněl si Adámy loňskou říjnovou noc, kdy zastavil u hořící, na střechu převrácené felicie u Velké Polomi. O život v ní šlo hlavně spolujezdci, který se ve smrtelné pasti ocitl náhodou. Ujel mu vlak a felicii si stopnul jen pár okamžiků před nehodou. Sotva ho Adámy zachránil a vytáhl z příkopu, vůz explodoval.


Opilým řidičem zaviněná nehoda mohla stát náhodného stopaře život Opilým řidičem zaviněná nehoda mohla stát náhodného stopaře život | Policie ČR

Opilým řidičem zaviněná nehoda mohla stát náhodného stopaře život


Zachránce, který pracuje přes den jako vlakvedoucí a v noci šoféruje taxi, navíc policii pomohl s objasněním nehody. Tu zavinil řidič felicie (38), který měl v krvi 1,8 promile. Vyvázl nezraněn a drze tvrdil, že auto neřídil.

"Opilce za volantem netoleruju," svěřil se Adámy, když pomohl svým svědectvím. S odstupem času se ale na nehodu umí podívat i z odlehčeného úhlu. "Pro zákazníky, které jsem tehdy vezl, to bylo nečekané zpestření. Čekací dobu jsem jim ale neúčtoval," zažertoval závěrem čerstvý Gentleman silnic.

valdis ( 14. července 2009 20:43 )

Toto je celebrita - o takýchto trebe písať, nie o takých pí.. ako je Bartoška, Svobodová a ostatné kozy, resp. magori čo sa niekde opijú, alebo niekoho pretiahnú, koho to zaujíma - iba úchylákov !!

Zobrazit celou diskusi