Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Masters of Rock: Vizovice čeká dopravní kolaps

Takto zaplnily areál vizovické likérky fanoušci vloni a stejně tomu bude i ve čtvrtek.
Takto zaplnily areál vizovické likérky fanoušci vloni a stejně tomu bude i ve čtvrtek.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
8. července 2009
11:02

Desítky tisíc lidí míří do Valašského království. Čtyřdenní rockový maratón Masters of Rock vypukne ve čtvrtek a končí v pondělí nad ránem, ale už nyní jedou na festival první fanoušci a začínají se plnit kempy poblíž vizovické likérky.

Vizovice očekávají jako každoročně dopravní kolaps. Dopravu proto ve městě řídí policie. Parkování podél silnice I/49 je zakázáno a je možné podél jedné strany „staré zádveřické cesty“ vedoucí od Zádveřic až do Vizovic. Také dál směrem na Těchlovský kopec a do Slušovic. „Uzavřena bude ulice Štěpská a Říční, příjezdová cesta k hlavní bráně likérky R. Jelínek až po železniční přejezd u firmy Sykora. Vjíždět autem do festivalového campu a na louky je zakázáno,“ informovala Blesk Martina Benešová ze spol. Pragokoncert Bohemia.

Největší mezinárodní rockový open–air Masters of Rock stejně jako vloni očekává na třicet tisíc lidí, kteří zaplní areál likérky R. Jelínek v srdci Valašského království. Tam za nimi přijede nejedna velká hvězda světového metalu či rocku, doplněná českou hudební špičkou. Na festival míří umělci z 11 zemí světa a budou je sledovat fanoušci minimálně z 26 zemí světa.
Headlinerem tohoto ročníku jsou fenomenální Finové Nightwish, kteří zde odehrají své jediné, exklusivní show pro ČR až do roku 2011! Své 25. narozeniny na festivalu oslaví ve velkém stylu kapela Rage, která si pozvala řadu exklusivních hostů. Masters of Rock zakončí excelentní koncert legendárních Švédů Europe.

„Letos jsme pro fanoušky připravili lepší zvukovou a světelnou techniku, včetně kvalitní velkoplošné LED obrazovky,“ sdělila Blesku Benešová. „Poprvé budou v areálu zpožďovací věže se zvukovým aparátem pro super kvalitní dohrání zvuku. Ten umožní zkvalitnění vjemů jak zvukových tak obrazových pro fanoušky stojící v poslední třetině areálu,“ dodala Benešová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi