Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obvinění: Orlojář ukradl »patent«!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tereza Hořínková, val - 
2. července 2009
05:00

Boj mezi firmou, která pečuje o Staroměstský orloj, a bývalým orlojářem Otakarem Zámečníkem se přiostřil. Správcovské firmě Hainz se prý ztratily velmi cenné dokumenty k chodu věžních hodin a jediný, kdo k nim měl přístup, byl právě Zámečník. Ten ale vše popírá!

Tři patenty na věžní stroje Hainz, které jsou po celé republice, se prý podivně ztratily ze zamčené kanceláře. Když se před čtrnácti dny Zámečník nedohodl s firmou na pracovní smlouvě, rozhořčeně odešel, a s firmou se nadobro rozloučil. „Veškerá technická dokumentace byla v kanceláři pana Zámečníka, po jeho odchodu všechno zmizelo,“ sdělilo Blesku vedení společnosti Hainz. „Nemáme teď podle čeho opravovat věžní stroje,“ dodávají.

A co na to všechno bývalý pražský orlojář? „Oni už fakt nevědí, jak by mě pošpinili. To vůbec nejsou patenty, ale moje vlastní nákresy,“ řekl Blesku Otakar Zámečník s tím, že naopak výkresy bude chtít nazpátek. „Já jsem nic neukradl, žádné patenty neexistují,“ dodal Zámečník.

„Když mohl rozpoutat takovou kampaň při jeho odchodu a pomlouval nás úplně zbytečně, proč by nebyl schopný tohoto činu?“ reaguje společnost Hainz. Jak to všechno dopadne bude muset nejspíš rozhodnout někdo další. Stojí proti sobě totiž dvě tvrzení. A každá strana chce vrátit důležité a cenné nákresy pro sebe!

zirafa ( 2. července 2009 15:12 )

....a dosadí tam nějakýho svýho známýho, kterýmu dají nejmíň 50! Bože, to je BORDEL!!!!

Zobrazit celou diskusi