Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodičku uvěznila velká voda: Málem porodila v autě!

Povodeň - ilustrační foto
Povodeň - ilustrační foto  (Autor: Marie Machková)
Autor: Ivana Žáková - 
25. června 2009
12:47

V autě, které uvěznila velká voda, málem porodila Lenka Mužíková (33) z Pohoře u Oder. Vůz s rodičkou uvíznul v Kuníně, kde ženě přispěchala na pomoc porodní asistentka. Malý Šimon se nakonec narodil v pořádku v novojičínské nemocnici.

Porodní bolesti přišly na ženu právě ve chvíli, kdy se Novojičínskem valila ve středu velká voda. Manžel rodičku naložil do auta a jel do špitálu v Novém Jičíně. Z Pohoře u Oder se dostali bez problémů ke kunínskému kopci, ale při sjezdu ke křižovatce se už dál nedalo projet, protože cesta byla pod vodou.

"Volal jsem okamžitě rychlou, ale ti mi řekli, že se tam bohužel nedostanou. Tak jsem oslovil hasiče, kteří mi slíbili, že se pokusí přijet co nejdříve, ale že to nebude hned," líčil na porodnici Vladislav Mužík. "Zůstali jsme stát na cestě a čekali. Já jsem ale raději vyběhl k prvnímu domku a tam prosil o pomoc, kdyby náhodou manželka začala rodit dříve, než pro nás přijedou," popsal dále Mužík.

Měl obrovské štěstí. Místní žena sehnala porodní asistentku z Kunína, která ženě přispěchala na pomoc. Po asi hodině a půl přijeli hasiči a také sanitka. Budoucí maminka byla v pořádku a na chlapečka jsme si oba nakonec počkali až do rána, kdy se spontánně narodil v nemocnici. "Šimonek váží 3750 gramů a měří 50 centimetrů. Žena i syn jsou v pořádku," potvrdil Vladislav Mužík.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi