Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zločince chytili při dramatickém zásahu v metru

Policie zasahovala v metru
Policie zasahovala v metru  (Autor: DP)
Autor: David Klempíř - 
18. června 2009
19:03

VIDEO: Trojici zvláště nebezpečných lupičů zadrželi 3. června pražští policisté. Obvinění měli na svědomí dvě vykradené firmy a 13 loupeží převážně starších žen! Jednoho z nich policisté ´lapili´ při dramatickém zásahu v pražském metru!

Celkem tito lupiči způsobili škodu za více než 440 tisíc korun. Nejstaršímu je přitom jen 21 let a byl celostátně hledán!

Jeden z chycených již vězeňské zdi zná. Přestože je Jan S. teprve jedenadvacetiletý, »seděl« již 30 měsíců! Nyní mu tak hrozí až desetiletý trest. „Jedná se však o zvláště nebezpečného pachatele,“ řekl Blesku šéf detektivů z Prahy 8 Martin Beránek. Osobně se zúčastnil dramatické honičky a pronásledování hledaného až do stanice metra Hloubětín. „Mladík se snažil schovat v jednom z vagonů vozu, ale neuspěl. Nikomu se nic nestalo,“ doplnil. Vůz metra na několik minut zastavil ve stanici a žádní cestující nebyli naštěstí při zatýkání přímo na místě.

Další dva lupiče dopadli policisté o tři a půl hodiny později. Tomáš J. (19 let) byl obviněn z několika krádeží, třetí dopadaný byl teprve mladistvý. „V rámci operace BĚŽEC jsme vyřešili 15 jednotlivých trestných činů. Hlavně ženy teď mohou být klidnější,“ pochválil úspěšnost akce Beránek. Obvinění se specializovali na okrádání převážně žen ve večerních hodinách. Scénář byl vždy podobný. Pokud žena nedala lupičům kabelku dobrovolně, nezdráhali se zadržení použít násilí.

353299:gallery:true:true

gogo ( 18. června 2009 19:20 )

Je s podivem, že ve stále reorganisovaném a devastovaném policejním sboru se ještě najdou policisté, kteří dokáží odvést slušnou práci ...

Zobrazit celou diskusi