Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pro kytku do automatu!

Nový typ automatu ve vestibulu metra Náměstí Republiky zaujal i Moniku Davidovou ze Strání
Nový typ automatu ve vestibulu metra Náměstí Republiky zaujal i Moniku Davidovou ze Strání  (Autor: Foto Blesk - Petr Merta)
Autor: puk, ČTK - 
18. června 2009
05:00

Zapomněli jste koupit květinu a v květinářstvích už mají zavřeno? Tak to buď hledejte benzínku nebo automat! Do Česka totiž dorazily první speciální stroje, které nonstop 24 hodin vydávají květiny za peníze! A cena? Od dvou do pěti stovek!

Takové automaty jsou běžné třeba v Itálii, Španělsku nebo Francii. V Česku jde nyní ale o novinku. První čtyři »lednice« na květiny už jsou tak v pražském metru, například na Náměstí Republiky.

Nový typ automatu ve vestibulu metra Náměstí Republiky zaujal i Moniku Davidovou ze Strání Nový typ automatu ve vestibulu metra Náměstí Republiky zaujal i Moniku Davidovou ze Strání | Foto Blesk - Petr Merta

Společnost Fresh Flowers ale počítá s tím, že se stroje objeví i v dalších českých městech. Ale jak to, že květiny neuschnou nebo neuvadnou? Podle prodejců jsou neustále v chladu a optimální vlhkosti. Každá kytice má navíc svou vlastní nádržku s živným roztokem místo vázy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi