Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Motorkáři si po KRNAPu nezajezdili

Němečtí motorkáři (vlevo) se přepočítali a vysloužili si pokutu. Vpředu vpravo Jiří Janata, lesník z KRNAPu.
Němečtí motorkáři (vlevo) se přepočítali a vysloužili si pokutu. Vpředu vpravo Jiří Janata, lesník z KRNAPu.  (Autor: Foto pro Blesk – KRNAP)
Autor: krč - 
17. června 2009
15:50

Ničit III. zónou Krkonošského národního parku přijeli do Čech motorkáři z Německa. Lesníci jim marně německy vysvětlovali, že tam na terénních strojích nesmějí. Přizvali si proto na pomoc policii.

„Lesník je zastavil v lese za harrachovským Rýžovištěm. Vysvětlil jim, čeho se dopustili a vrátil je zpátky do oblasti obce,“ popsal první setkání s mladými motorkáři Radek Drahný z KRNAPu. Mladíci si však z varování nic nedělali a přes louky se opět vrátili do lesů a pokračovali v jízdě. Lesník si proto přivolal na pomoc hlídku policie a spolu s kolegou je zastavili na Kládové cestě ve III. zóně KRNAPu. Němci jim neměli šanci ujet, neboť lesníci byli také na motorkách.

„Drzost a neochota respektovat platná pravidla je do nebe volající. Moc dobře věděli, že porušili zákaz vjezdu,“ komentoval zásah ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. Byl spokojen s rychlou spoluprací s policisty. Ti každému z Němců napařili pokutu 2 000 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi