Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Humpolec: To je nemocnice? Omyl, to je místo hrůzy!

Autor: Jiří Čada, red - 
9. června 2009
17:03

Skandál! V chátrající budově bývalé nemocnice v Humpolci se válejí zdravotní karty pacientů, a to včetně rodných čísel a citlivých zdravotních údajů, kartotéky zaměstnanců a nespočet lahví nebezpečných chemikálií. V budově se usídlili bezdomovci a ze zvědavosti sem chodí i děti!

Suterénu objektu jsou uloženy také plastové barely s neznámou látkou. Zcela volně přístupný objekt s vylomenými dveřmi a vytlučenými okny se stává útočištěm kluků z okolí. Za poslední roky změnila nemocnice už několik majitelů.



„Před čtyřmi lety, jsem se sem dostal poprvé. V chemické laboratoři jsem tehdy našel ampule s kyanidem. Jed jsem odnesl na policii, ale se zlou jsem se potázal. Vyfasoval jsem za to, že jsem údajně ampule ukradl 300 hodin veřejně prospěšných prací,“ vyprávěl Blesku pan Marek, který se tentokrát stal našim průvodcem v objektu.

Pod nohama nám praskají rozházené nejrůznější skleněné ampule a laboratorní zkumavky. Skříně ve skladu s prokopanými dveřmi jsou plné nejrůznějších chemikálií. Po chodbách se válí zdravotní spisy pacientů. „Sem chodí přespávat nejen bezdomovci, ale hrají si tu i děti z okolí. Je to děsný, že tohle nikoho nezajímá,“ upozorňuje po letech znovu na situaci pan Marek.

Ve středu dopoledne Blesk na nebezpečný objekt upozornil policisty. Ti během několika minut budovu nemocnice neprodyšně uzavřeli. „Na místo jsme povolali technika a vzhledem k nalezeným chemikáliím jsme požádali o součinnost také hasiče,“ uvedla mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

Na místo pak z Prahy v úterý dorazil i nový majitel nemocnice. „Objekt jsme před rokem převzali od konkurzního správce a máme protokol, že veškeré písemnosti po předchozích majitelích měla převzít nemocnice v Pelhřimově,“ podivoval se jeden z nových majitelů nemocnice Jaroslav Loula. Policisté nyní začínají rozplétat, kdo za současný stav nese zodpovědnost.

bozka ( 10. června 2009 04:28 )

Probuďte se, nebo Vás v nemocnici léčili kyanidem?? V objektu, který mi nepatří nemám co hledat ani co nosit na policii. Kdo asi ten objekt devastoval? Nejsem si jistá ale nejste Slovák? V istom zmysle by se o tom dalo uvažovat.

jany ( 9. června 2009 18:50 )

otake je, jak to doopravdy bylo. pan byl podle vsech indicii mistni bezdomovec, takze kdo vi, co redakci napovidal...

delavar ( 9. června 2009 17:18 )

Váš trest byl správný a spravedlivý a státní orgán postupoval v zmysle zákona.Zákon ve svém znění konstatuje: Každý dobrý skutek má být ihned a po zásluze potrestán aby se nevyhnul výchovnému účinku! S poctivostí dojdeš tak daleko,jak daleko tě budou hnát!!

Zobrazit celou diskusi