Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strom zlomený vichrem rozmáčkl auto: Byly v něm dvě děti

Autor: Jaroslav Krčál, Pavel Čempěl, ČTK - 
25. května 2009
06:57

Okamžiky hrůzy si prožily osádky aut při páteční vichřici na mnoha silnicích. V lese nad Bílou Třemešnou na Pardubicku padaly mohutné stromy všude kolem, jeden rozmáčkl i auto s rodiči a dvěma dětmi.

V Albrechticích na Karvinsku vichr dokonce posunul dvoutunový mobilní dům vzduchem asi o 15 metrů dál a přitom ho zdemoloval!



„Byla to hrůza. Padalo to před nás, za nás i na nás,“ vyprávěl muž, který jel v tu dobu v avii. Zůstala celá zasypaná stromy. Obrovské štěstí měla i osádka modré octavie, která jela se dvěma malými dětmi. Strom spadl na přední část auta, ale nikomu se nic vážného nestalo. Z vozu jim pomohli lesáci. Rodina z Pardubicka ještě včera odpoledne nebyla k zastižení, aby se s Bleskem podělila o hrůzný zážitek.

Smršť na sebe v některých místech severní Moravy vzala podobu tornáda, které lámalo stoleté stromy a betonové sloupy a strhávalo střechy. Miroslavu Prokešovi (50) z Albrechtic vichřice přenesla dvoutunový mobilní dům vzduchem asi o 15 metrů dál a přitom ho zdemolovala!

„Je to šílené. Ještě jsem nic takového nezažil. Betonové sloupy jsou vejpůl, jeden mi skončil v bazénu. Mobilní dům je úplně zdemolovaný, jak letěl vzduchem. Prostě masakr,“ popsal běsnění živlů Prokeš.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi