Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Deštivé úterý vynahradí tropický víkend: Bude až 30 stupňů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: kou - 
19. května 2009
08:36

I když počasí na začátku tohoto týdne krapet pokazilo dojem ze slunné a teplé neděle, koncem týdne k nám zase zavítá »léto«. Ve čtvrtek a pátek totiž meteorologové očekávají dokonce tropy. Ručička teploměru se vyšplhá až na 30 °C.

Úterní dopoledne nás ještě potrápí na většině území České republiky déšť. Ani teploty nebudou nijak závratné, v odpoledních hodinách maximálně kolem 20 stupňů.

Už zítra si nás ale počasí určitě udobří. Nabídne letní teploty, nebe bez mráčků a v tomto duchu se přenese až do čtvrtka. Na konci týdne se tedy můžeme těšit až na 28 °C, na Moravě i na 30 °C!

O víkendu zahrádkářům zalije déšť květiny, ale teploty přes den budou stále vysoké, až 26 stupňů Celsia. S nadcházejícími tropy ale důrazně varuje meteoroložka Dagmar Honsová před pobytem venku hlavně lidi s anginou pectoris a starší osoby.

„Měli by omezit svou tělesnou zátěž a hlavně pít hodně neslazené nealkoholické nápoje.“

gogo ( 19. května 2009 09:25 )

že v polovině května zde budou tropy je poněkud hloupé a krátkozraké. Tropy v tomto období neprospívají fauně, floře, malým dětem, starým lidem, nemocným lidem, lidem pracujícím v zemědělství, na stavbách a v teplých provozech. A těch mladých skotačivých v polovině května na koupalištích, kterými jsou média zaplněna, je jen zlomek výše jmenovaných ...

Zobrazit celou diskusi