Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gipsy.cz vypadli z moskevského semifinále Eurosongu

Autor: pal, ČTK - 
13. května 2009
12:02

Skupina Gipsy.cz v úterý vypadla z mezinárodní písňové soutěže Eurovision Song Contest 2009 čili Eurosongu. S písní Aven Romale frontman kapely Radoslav Banga v převleku za Supermana fanoušky nepřesvědčil.

Při prvním semifinálovém večeru, který se konal v moskevském sportovním komplexu Olimpijskij, nedostali čeští zástupci od evropských fanoušků dostatek hlasů nezbytných pro postup do finále. Mezi finalisty jsou zástupci Turecka, Švédska, Izraele, Portugalska, Malty, Finska, Bosny a Hercegoviny, Rumunska, Arménie a Islandu.

Kapela se v úterní soutěži zástupců 18 zemí představila s písní Aven Romale (Rome, vpřed). Nastudovala ji v náročné choreografii. Frontman kapely Radoslav "Gipsy" Banga vystupoval v kostýmu jakéhosi Supermana, který je podle něj "supergipsy".

"Myslel jsem, že budeme alespoň devátí," neztrácel Banga humor při odchodu ze šaten. Kapela, která do Moskvy odjížděla s předsevzetím vyhrát, však podle něj dobře věděla, že jako reprezentantka malé, tak trochu ztracené a opuštěné země z východního bloku, nemá moc šancí. "Není to občas fér, ale tady to o hudbě z větší části asi není... Česku jsme určitě ostudu neudělali. Odvedli jsme superpráci," dodal.

Zatímco ostatní soutěžící pěli hlavně o lásce, Gipsy.cz, kteří v semifinále vystupovali jako druzí po sólistce z Černé Hory, se chopili příležitosti zcela jinak. "Jsem zvědav, jak Evropa pochopí jejich sebeironickou parodickou píseň o supergipsym," komentoval začátek vystoupení moderátor českého vysílání Jan Rejžek.

Ruský 1. kanál, který soutěž živě přenášel, označil kapelu Gipsy.cz za jednu z nejznámějších českých skupin na světě. Moderátoři upozornili, že jejich vystoupení na internetovém portálu YouTube viděly zhruba dva miliony lidí. Čeští fanoušci nesměli podle pravidel soutěže hlasovat pro zástupce své země.

bobin ( 13. května 2009 16:33 )

Ty cigány diskriminujou už i v Moskvě. Nezbývá nic jiného,než ta Kanada.

derek ( 13. května 2009 14:59 )

S tim co předvedli nemohli uspět špatná muzika ta angličtina byla hrozná měl zpívat raději v češtině nebo romštině. Ta myšlenka byla dobrá a práci odvedli bohužel špatnou ,ale to provedení zoufalé. Ja se těšil na tancuj more nebo budeš bit. No a když nebylo ani u nás to národní kolo protože tupej janeček zaspal neni se čemu divit. Pokračujou tedy pouze v trapnosti Kerndlové a Kabátů. Škoda snad příště to bude lepší.

komarius ( 13. května 2009 13:46 )

REPREZENTOVALI SEBE,TAK TO VŠICHNI POCHOPILI A TAK SKONČILI

komarius ( 13. května 2009 13:45 )

ZASE BUDETE KDÁKAT ŽE JE VÁM UBLIŽOVÁNO??? UZNÁNÍ SI NEVYDOBUDETE SILOU ALE SVÝM CHOVÁNÍM!!

siroky11 ( 13. května 2009 13:31 )

viděl, s čím tam jeli a vystupovali, tak jsem si udělal úsudek, že to asi nemohou mít v hlavičkách v pořádku. A teď se všichni budeme divit, proč "chudáčkové" nepostoupili?

Zobrazit celou diskusi