Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Počasí v Česku: Bouřky, kroupy a přívalové deště!

Autor: pes - 
11. května 2009
11:03

Kdo si neužil přes víkend krásné počasí, v následujících dnech si to určitě nevynahradí. Čeká nás deštivý týden. Hrozí bouřky, krupobití a přívalové deště!

Meteorologové varují před silnými větry a bouřkami. Místy mají dokonce padat kroupy. Český hydrometeorologický ústav vydal výstražnou informaci pro Jihočeský, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu.



Z bouřkových mraků může spadnout až 30 milimetrů srážek. Hrozí i přívalové deště. "V důsledku přívalových srážek může dojít k prudkému krátkodobému rozvodnění malých toků, potoků, nebo i jindy suchých koryt, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů, komunikací apod," varuje Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na další dny:

V úterý bude polojasno až oblačno, místy přeháňky. Denní teploty 17 až 21 stupňů.

Ve středu má být polojasno, na jihu oblačno s deštěm. Teploty stejné jako v úterý.

Od čtvrtka do neděle meteorologové předpokládají předpovídají převážně oblačno, na většině území přeháňky a místy i bouřky. Noční teploty 12 až 7 stupňů. Denní teploty 17 až 22.

V dalším týdnu (18.-24.5.) se očekává zpočátku období převážně oblačno až skoro zataženo s dešťovými přeháňkami nebo deštěm a občasnými bouřkami. Dále bude oblačnost i přeháňky ubývat. Noční teploty se budou pohybovat mezi 10 a 4 stupni, denní pak mezi 16 až 22 °C.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi