Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zubař nakažený HIV chce znovu ordinovat v Praze!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
28. dubna 2009
15:10

HIV pozitivní zubař (26) bude zřejmě brzy znovu ordinovat! Albánského občana nedávno česká policie vyhostila ze země kvůli propadlému povolení k pobytu. Nyní už se ozval jedné ze svých pacientek, že se chce vrátit do Prahy a znovu si otevřít praxi.

To, že u nás ordinuje zubař s virem HIV vzbudilo před časem mezi veřejností pobouření a strach z přenosu infekce. Někteří jeho pacienti to ale vidí jinak. "Telefonoval mi a říkal, že čeká až se bude moci vrátit zpátky. Nechci, aby byl v médiích pranýřován. Byl to výborný zubař a to, že měl v krvi virus HIV, neznamená, že by nemohl provozovat praxi. Když mě ošetřoval, vždy používal rukavice," řekla jedna z jeho pacientek pro server deník.cz.

Policie ještě stále nerozhodla, jestli zubař provozováním své praxe porušil zákaz provozování rizikové činnosti. "Na znalecký posudek, který by měl určit, zda svou činností pacienty ohrožoval, stále čekáme. Předpokládáme však, že Albánec Prahu skutečně opustil. Už dříve ale naznačoval, že by se chtěl vrátit," uvedla mluvčí pražské cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Všichni lidé, kteří k albánskému zubaři do ordinace chodili, mají nyní možnost nechat si na hygienické stanici zdarma udělat testy na HIV.

gogo ( 28. dubna 2009 16:14 )

ale pokud bude někdo pozitivní tak co dál ? Jak se dokáže, že pachatelem byl právě zubař ? Nedokáže se nic.... Jako se nedokáže výrobci potravin, který používá rizikové ingredience, že právě po nich ten který nešťastník onemocněl... A výrobci tuto nedokazatelnost souvislosti mezi příčinou a důsledkem dobře vědí. A Ty spotřebiteli se modli ...

Zobrazit celou diskusi