Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výplatu mateřské a nemocenské urychlí brigádníci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
28. dubna 2009
07:13

Tisíce žen na mateřské a pacientů na nemocenské se snad konečně dočkají svých peněz, které jim náleží. Opožděnou výplatu mateřské a nemocenské by měli urychlit brigádníci.

Informuje o tom MF Dnes. "Pražská správa sociálního zabezpečení, kde byly největší problémy, je posílena od začátku května o 40 agenturních pracovníků," řekl mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Kamil Vařeka.

Správa podle něj nyní využívá i výkonnější datové servery. "Vedení ministerstva a správy podhodnotilo počet pracovníků v oblasti nemocenského pojištění. Bude potřebné jejich další trvalé navýšení, aby byl chod systému optimální," uvedl mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Jiří Sezemský. Správa podle něj peníze na nové trvalé zaměstnance nedostane, ale bude muset na novou agendu přesunout lidi z jiných odborů, píše list.

V polovině dubna dostávalo podle deníku dávky nemocenského pojištění s více než měsíčním zpožděním více než 12 procent lidí. Některé matky čekaly až tři měsíce. Podle informací listu nestíhala ČSSZ množství žádostí vyřídit. Od začátku ledna převzala agendu výplat nemocenské a mateřské od větších podniků.

drobek ( 28. dubna 2009 11:26 )

To byl důvod- zdvojnásobit počet úředníků.

bobbina ( 28. dubna 2009 08:44 )

Jsem na nemocenské od 13.ledna a od sociálky jsem nedostala ještě ani korunu. Počítám, že než se brigádnice zaučí, tak to budou další 2 měsíce. Kdybych žila sama,tak už jsem umřela hladem. Proč vůbec vrtali do něčeho, co fungovalo?

Zobrazit celou diskusi