Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nákaza prasečí chřipkou se nepotvrdila u žádného z Čechů

Postačí rouška proti nákaze prasečí chřipkou
Postačí rouška proti nákaze prasečí chřipkou  (Autor: AFP)
Autor: pes, ČTK - 
28. dubna 2009
17:08

Všichni tři pacienti, u nichž bylo podezření na nákazu prasečí chřipkou, jsou zdrávi. Negativní výsledky jejich vzorků potvrdila Národní referenční laboratoř.

Tito Češi, u nichž se podezření na tuto zákeřnou nemoc objevilo, se nedávno vrátili z Mexika. První z nich šel po příletu sám do nemocnice v Motole.

INTERAKTIVNÍ MAPA NÁKAZY ZDE.

Další dva nemocné hospitalizovala Nemocnice na Bulovce. Primářka infekční kliniky na Bulovce Hana Roháčová uvedla, že u nich leží dva muži, kteří se rovněž vrátili z Mexika s příznaky chřipkového onemocnění.


Upozornění pro čtenáře: Byli jste v poslední době vy, nebo někdo z vašich blízkých Mexiku? Setkali jste se s opatřeními proti prasečí chřipce? Napište nám do redakce na e-mail online@ringier.cz!


Podle mluvčí pražské nemocnice v Motole Jiřiny Hobstové pacient s příznaky nachlazení není okolí nebezpečný. Problém by nastal až v případě, že by u něj nemoc propukla vážněji a měl by příznaky podobné zápalu plic. Jestli nemoc opravdu má, ukážou až výsledky lékařských vyšetření.

VŠE O PRASEČÍ CHŘIPCE: Do Česka dorazí za pár dní?!

Podle prohlášení Světové zdravotnické organizace (WHO) by pandemie prasečí chřipky zasáhla až 1,5 miliardy lidí a 7 milionů lidí by zabila!

Mexiko hlásí už 152 obětí nebezpečné nemoci! V Evropě je nejhorší situace ve Velké Británii, kde je v této chvíli 25 lidí s podezřením na nemoc a u dalších dvou se nákaza již potvrdila. Španělsko, které v pondělí dopoledne hlásilo dva podezřelé případy, nyní tvrdí, že v zemi je už 21 případů nebezpečné choroby, z toho jeden je potvrzený!

Prasečí chřipka se zřejmě nevyhnula ani dalším evropským státům. Dvě podezření na infekci byly zaznamenány v Německu, pět ve Švýcarsku, čtyři ve Francii, tři v Dánsku a pět ve Švédsku.

Zmutovaný virus A/H1N1 je mimořádně nakažlivý, vznikl smíšením virů prasečí, lidské a ptačí chřipky.

Světová zdravotnická organizace (WHO) se rozhodla zvýšit stupeň varování před pandemií nového typu prasečí chřipky na čtvrtý stupeň. "Ověřený přenos z člověka na člověka, který může způsobit epidemii v rámci určité komunity lidí. Významné zvýšení pandemické hrozby."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mandat ( 28. dubna 2009 21:21 )

Nevim,ale asi do CR ted nepojedu.Ten virus ma take inkubacni dobu,nebo ne .Myslim,ze je to 5 dnu. Tak se jeste neradujte !!!!!

mujblesk ( 28. dubna 2009 17:27 )

aneb prdičky naší babičky......

pavlin ( 28. dubna 2009 17:01 )

Jako vzdycki televize, novinari delaji chaus aby lide jeste vic bali. za prvy prasaci virus vymuslili 100 % lidi v loborotore ne mohl bych, virus sam zrodit v prase, za druhi je to bussnes tetka tolek penez davaji na leki, aby udelat proti latku a.t.d.

gogo ( 28. dubna 2009 16:25 )

Nechci rozdmychávat další hystérii, ale proti virům se nedají antibiotika použít, ta se používají jen při bakteriálním onemocnění. Každý vir pronikne do buňky napadeného, přeprogramuje DNA buněčného jádra a donutí tuto buňku, aby počala vyrábět jeho kopie. Když je naše buňka přecpána vyrobenými kopiemi virů, praskne a miliony naší buňkou vyrobených virů se dávají na další pochod... Buňky napadené virem ještě před zničením svého jádra zasílají avizo imunitnímu systému o svém napadení a prvky imunitního systému - makrofágy - začnou tyto napadené buňky vyhledávat ...

gogo ( 28. dubna 2009 16:00 )

Těch máme nadnormativní stavy !

Zobrazit celou diskusi